Pereiti į pagrindinį turinį

Kenija žada tęsti karą su „al Shebab“ kovotojais Somalyje

2013-09-27 14:38
BNS inf.
Kenijoje laidojant išpuolio aukas stiprėja reikalavimas atkeršyti teroristams.
Kenijoje laidojant išpuolio aukas stiprėja reikalavimas atkeršyti teroristams. / AFP nuotr.

Kenijos vidaus reikalų ministras penktadienį pareiškė, kad jo šalis nenusileis grupuotės „al Shebab“ reikalavimams po prekybos centre Nairobyje buvusių skerdynių, kurias surengė su „al Qaeda“ siejami sukilėliai.

„Mes atėjome į Somalį, nes „al-Shebab“ kėlė grėsmę mūsų valstybės saugumui, – sakė žurnalistams Josephas Ole Lenku (Džozefas Olė Lenkus) . – Mes ir toliau tęsime veiksmus šiame fronte, kol bus apgintas mūsų saugumas ir interesai toje šalyje“.

Somalio „al Shebab“ vadovas Ahmedas Abdi Godane (Ahmedas Abdis Godanė) ketvirtadienį sakė, kad keturias dienas trukusios ir 67 gyvybes nusinešusios skerdynės prekybos centre buvo perspėjimas vakariečiams, „rėmusiems Kenijos invaziją, kuri praliejo musulmonų kraują dėl jų naftos kompanijų interesų“.

Garso įraše, platintame per islamistų tinklalapį, jis grasino „pralieti dar daugiau kraujo“, jeigu Kenija neišves savo pajėgų iš Somalio.

Kenijos pajėgos prieš dvejus metus buvo pasiųstos į Somalį pulti „al Shebab“ bazių, o vėliau prisidėjo prie toje šalyje dislokuotų Afrikos Sąjungos misijos (AMISOM) pajėgų, kurias sudaro 17,7 tūkst. karių.

Per teroro aktą prekybos centre Nairobyje žuvo ir penki užpuolikai. Pasak J.O.Lenku, policija šiuo metu dar laiko aštuonis įtariamuosius, kiti trys sulaikytieji paleisti, nepateikus kaltinimų.

„Mes veikiame pagal kovos su terorizmu įstatymą, kuris leidžia laikyti įtariamuosius ilgiau iki kaltinimų pateikimo teisme“, – nurodė vidaus reikalų ministras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų