Pereiti į pagrindinį turinį

Maskvoje nukrito eksperimentinis rusų sraigtasparnis

2013-10-29 13:17
DMN, BNS inf.

Rusijos sostinės Maskvos pietuose esančiame Žulebino rajone nukrito KA-52. Abiem pilotams pavyko katapultuotis – jie paguldyti į ligoninę, skelbia NewsRu.com.

Nukritęs sraigtasparnis užsidegė, išdegindamas apie 20 kv. metrų ploto. Sraigtasparnio nuolaužos išsibarstė 300 m spinduliu.

Skelbiama, kad eksperimentinis sraigtasparnis po kurio laiko turėjęs atitekti Krašto apsaugos ministerijai, o šiuo metu buvo bandomas. Šaudmenų jame nebuvo, tačiau dėl bakuose buvusio kuro kilo keli sprogimai, tikina liudininkai.

Sraigtasparniui leidžiantis automatiškai suveikė katapultavimosi sistemos. Manoma, kad tai ir buvo pagrindinė avarijos priežastis.

Kaip nurodė policijos atstovė naujienų agentūrai AFP, abu sraigtasparnio pilotai paguldyti į ligoninę. Pranešimų apie sužeistuosius ir padarytą žalą nėra.

Televizijos reportaže rodyti aukštai virš gyvenamųjų namų kylantys pilki dūmai.

Pagal šio sraigtasparnio, dar vadinamo „Aligatoriumi“, modelį turi būti gaminami sraigtasparniai „Mistral“ klasės koviniams laivams amfibijoms, kuriuos dabar stato Rusija, pranešė holdingo kompanija „Russia Helicopters“.

2011 metais Prancūzija su Rusija pasirašė sutartį dėl keturių „Mistral“ laivų pardavimo Maskvai. Du iš šių laivų turi būti statomi Rusijoje. NATO šalis modernias ginklų technologijas Rusijai pardavė pirmą kartą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų