Pereiti į pagrindinį turinį

Pakistanas: tik 3 proc. JAV bepiločių lėktuvų atakų aukų yra civiliai gyventojai

2013-10-30 14:07
BNS inf.
AFP nuotr.

Pakistano vyriausybė trečiadienį pranešė, kad civiliai gyventojai sudarė tik 3 proc. visų žmonių, kurie nuo 2008 metų žuvo per JAV bepiločių lėktuvų smūgius, pateikdama netikėtai mažą civilių aukų skaičių, lyginant su anksčiau pateiktais oficialiais ir nepriklausomų organizacijų duomenimis.

Pakistano ministerija šiuos skaičius pateikė raštiškai, atsakydama į Senato pateiktus klausimus. Ministerijos rašte sakoma, kad per 317 atakų, kurios buvo surengtos nuo 2008 metų, žuvo 2 160 islamistų kovotojų ir 67 taikūs gyventojai.

Raketų smūgiai iš bepiločių JAV lėktuvų kelia didelį nepasitenkinimą Pakistane, kur daugelis mano, kad tokios operacijos pažeidžia šalies suverenitetą ir atneša daug civilių gyventojų žūčių.

Nors Pakistano vyriausybė viešai protestuoja prieš bepiločių smūgius, žinoma, kad ankstesnės administracijos tyliai juos palaimindavo.

Kol kas nežinoma, kaip nauja informacija apie žuvusiuosius paveiks vykstančius debatus dėl bepiločių lėktuvų smūgių šalyje.

Vienas Jungtinių Tautų (JT) ekspertas, renkantis informaciją apie JAV bepiločių lėktuvų smūgius, šį mėnesį sakė, jog Pakistano vyriausybė jį informavo, jog per tokias atakas nuo pat jų pradžios 2004 metais žuvo mažiausiai 400 civilių gyventojų.

Tiriamosios žurnalistikos biuro, įsikūrusio Londone, duomenimis, Pakistane nuo 2008 metų per bepiločių lėktuvų atakas žuvo mažiausiai 300 civilių gyventojų.

Vašingtone veikiantis Naujosios Amerikos fondas nurodo, kad per jas žuvo 185 civiliai. Tokie duomenys paprastai būna surinkti iš žiniasklaidos pranešimų apie tokias atakas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų