Pereiti į pagrindinį turinį

Pakistane per numanomą smūgį iš JAV bepiločio lėktuvo žuvo septyni kovotojai

2013-09-06 08:34
BNS inf.
Bepilotis lėktuvas smogė Libijoje antrą kartą
Bepilotis lėktuvas smogė Libijoje antrą kartą

Pakistano puštūnų genčių regione prie Afganistano sienos penktadienį per numanomą smūgį iš JAV bepiločio lėktuvo žuvo mažiausiai septyni kovotojai, pranešė pakistaniečių saugumo pareigūnai ir vietos gyventojai.

Iš JAV bepiločių lėktuvų raketos būdavo leidžiamos į tokius neramius ir sunkiai prieinamus pasienio rajonus kaip Šiaurės Vaziristanas, kuris nuo 2004 metų yra pagrindinis kovotojų grupuočių, susijusių su "al Qaeda" ir Talibanu, bastionas.

Pakistaną papiktino pranešimai apie civilius gyventojus, žuvusius per tokius smūgius, kuriuos Islamabadas laiko savo suverenumo pažeidimu, ir pastaraisiais metais JAV sumažino tokių smūgių skaičių.

Anksti penktadienį iš bepiločių lėktuvų į objektą Darga Mandžio kaime Šiaurės Vaziristane buvo paleistos dvi raketos, kurios sunaikino tą namą ir nukovė septynis žmones.

Saugumo pareigūnai sakė, kad visi žuvusieji buvo sukilėliai. Rajonas, kuriame įvykdyta ataka, garsėja kaip tinklo "Haqqani", kuris iš savo slėptuvių Pakistano kalnuose reguliariai atakuoja JAV pajėgas Afganistane, bastionas.

Pastaruosius pustrečių metų JAV Pakistane įvykdo daug mažiau smūgių iš bepiločių lėktuvų; šiemet tokių smūgių buvo 20. 2012 metais tokių smūgių iš viso buvo 48, 2011-aisiais - 73, rodo "New America Foundation" kaupiami duomenys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų