Pereiti į pagrindinį turinį

Prancūzija ir JAV: parama smūgiams Sirijai didėja

2013-09-08 08:36
DMN inf.
Sirija atsakys į ES sankcijas draugyste su Rusija
Sirija atsakys į ES sankcijas draugyste su Rusija / Scanpix nuotr.

Jungtinės Valstijos ir Prancūzija paskelbė, kad Europos Sąjungos (ES) šalims paraginus duoti „stiprų atsaką“ didėja tarptautinė parama kariniams smūgiams, kuriais būtų siekiama nubausti Sirijos režimą už numanomą cheminę ataką.

Ir Vašingtonas, ir Paryžius šeštadienį sakė, kad vis daugiau šalių paremia būtinybę imtis karinių veiksmų, ES šalims pasmerkus "tą cinišką cheminių ginklų panaudojimą".

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) po Lietuvoje surengtų derybų su ES užsienio reikalų ministrais sakė, kad šalių, kurios yra pasirengusios imtis karinių veiksmų, skaičius dabar yra "dviženklis".

Po to susitikimo ES ministrai paskelbė raginimą imtis veiksmų prieš Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimą.

ES tiesiogiai neparėmė karinių veiksmų, bet J.Kerry sakė, kad jį „padrąsino“ šis "labai stiprus pareiškimas".

"Virtinė šalių, (nusakoma) dviženkliais skaičiais ... yra pasirengusi imtis karinių veiksmų", - sakė jis.

"Imtis karinių veiksmų yra pasirengusios daugiau šalių, nei realiai galėtume panaudoti kariniams veiksmams, kokie yra svarstomi", - pridūrė J.Kerry.

JAV kaltina B.al Assado režimą per rugpjūčio 21 dienos ataką prie Damasko dujomis išnuodijus daugiau kaip 1,4 tūkst. žmonių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų