Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija iš Sirijos evakavo daugiau nei 100 savo piliečių

2013-08-28 12:41
BNS inf.
Rusija minėdama Pergalės dieną demonstruoja karinę galią
Rusija minėdama Pergalės dieną demonstruoja karinę galią / AFP nuotr.

Rusija evakavo 116 Rusijos ir buvusių Sovietų Sąjungos respublikų piliečių iš Sirijos dviem lėktuvais, priklausančiais Nepaprastųjų situacijų ministerijai, kurie išskrido iš Latakijos uostamiesčio, trečiadienį pranešė ministerija.

Pirmasis krovininis lėktuvas, "Il-76", iš konflikto draskomos šalies išskraidino 89 žmones ir vėlų antradienio vakarą nutūpė Maskvos Domodedovo oro uoste.

"Juo atskrido 89 žmonės, norėję išvykti iš Sirijos, tarp jų 75 rusai", - informuojama ministerijos atstovės spaudai Irinos Rosijus pranešime ministerijos interneto svetainėje. - Didžioji dalis jų yra moterys ir vaikai".

Antrasis lėktuvas, "Il-62", Latakijoje nusileido ankstų trečiadienio rytą ir tą patį rytą grįžo į Maskvą, pranešė Nepaprastųjų situacijų ministerija.

Jis atskraidino 27 rusus, kurie pageidavo išvykti iš Sirijos, sakoma Rusijos naujienų agentūroms skirtame ministerijos pranešime. Pirmuoju lėktuvu į Siriją buvo atgabenta 20 tonų humanitarinės pagalbos siunta, kurios didžiąją dalį sudarė konservuoti maisto produktai ir cukrus.

Nuo konflikto Sirijoje pradžios ministerijos lėktuvais iš šalies buvo evakuota iš viso maždaug 750 rusų ir kitų buvusių Sovietų Sąjungos respublikų piliečių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų