Pereiti į pagrindinį turinį

Smurtui stiprėjant Irake už „terorizmą“ pakarti 12 nuteistųjų

2013-11-18 15:30
BNS inf.
AFP nuotr.

Irako valdžia paskelbė apie mirties bausmės įvykdymą 12 nuteistųjų už nusikaltimus, susijusius su „terorizmu“, nors tarptautinė bendruomenė smerkia Bagdadą dėl tebetaikomos mirties bausmės, kai smurto šalyje vis daugėja.

Per šiuos metus Irake mirties bausmė buvo įvykdyta 144 nuteistiesiems, o per visus 2012 metus buvo įvykdytos 129 egzekucijos, nurodo AFP, remdamasi Teisingumo ministerijos ir pareigūnų pateiktais duomenimis.

„Vakar (sekmadienį) mes įvykdėme egzekucijas 12 nuteistųjų“, – naujienų agentūrai AFP pirmadienį pranešė vienas aukšto rango teisėsaugos pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.
„Visi jie buvo irakiečiai, kaltinami terorizmu“, – pridūrė jis, bet smulkiau apie nubaustuosius nepasakojo.

Egzekucijų, kurios Irake paprastai vyksta pakariant, šiemet padaugėjo, nepaisant tarptautinės kritikos Bagdadui ir raginimų skelbti moratoriumą mirties bausmei.

Praėjusį mėnesį per vieną savaitę aukščiausioji bausmė buvo įvykdyta 42 nuteistiesiems, nurodė Teisingumo ministerija pranešime, kuris buvo išplatintas Pasaulinę kovos su mirties bausme dieną.

Didėjantis mirties nuosprendžių skaičius Irake yra susijęs su augančia smurto banga šalyje, kuri dabar yra didžiausia nuo 2008 metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų