„Žvaigždžių karų“ raketų sistemą Rusija planuoja dislokuoti nuo 2017-ųjų

  • Teksto dydis:

Rusija planuoja nuo 2017 metų dislokuoti modernią oro erdvės gynybos raketų sistemą, kuri netgi galėtų smogti kosmose skriejantiems taikiniams, penktadienį pranešė vienas aukšto rango šaltinis Gynybos ministerijoje.

„Perspektyvi zenitinė raketų sistema S-500 šiuo metu yra vystymo stadijoje. Ją planuojama priimti į ginkluotę 2017 metais“, – šaltinis sakė naujienų agentūrai „Interfax“.

Ši ilgojo nuotolio raketų sistema galės sunaikinti netgi kosmose skriejančius taikinius ir aprėps visą Rusijos teritoriją, pridūrė jis.

Rusija kuria vis veiksmingesnes priešlėktuvinės ir priešraketinės gynybos sistemas, kurios turėtų tapti atgrasomuoju veiksniu, taip pat atsvara Jungtinių Valstijų planams dislokuoti savo priešraketinės gynybos skydo elementus Europoje.

Rusija nurodo, kad šiuo metu moderniausia jos naudojama zenitinė raketų sistema „S-400 Triumf“ gali smogti taikiniams, esantiems už 400 kilometrų.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pernai pareiškė, kad šalies ginkluotosios pajėgos per ateinantį dešimtmetį gaus apie 28 kompleksus S-400.

Rusija atsisakė atšaukti itin prieštaringai vertinamus kontraktus dėl keturių pajėgių oro erdvės gynybos sistemų S-300 pardavimo Sirijai, nors šis sandoris sukėlė susirūpinimą tarptautinei bendruomenei.

V.Putinas birželį teigė, kad S-300 yra geriausia pasaulyje savo klasės sistema, ir sakė, kad Sirija dar negavo pažadėtų raketų baterijų, vengiant sutrikdyti galios pusiausvyrą pilietinio karo krečiamoje šalyje ir aplinkiniame regione.

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas (Bašaras Asadas) pirmadienį sakė Kremliaus politiką palaikančiam dienraščiui „Izvestija“, kad visi Damasko kontraktai su Maskva yra vykdomi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D

D portretas
Gales asteroidus numusinet,kad nebepasikartotu kai celebinske.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių