Pereiti į pagrindinį turinį

Areštuotas Filipinų kovotojas – tarp JAV vyriausybės ieškomiausiųjų

2014-06-11 14:58
AFP nuotr.

Filipinų islamistų kovotojas, kuris buvo įtrauktas į JAV vyriausybės „ieškomiausiųjų“ sąrašą, trečiadienį buvo areštuotas viename Manilos lūšnyne, praėjus septyneriems metams po įspūdingo pabėgimo iš kalėjimo, pranešė pareigūnai.

Khairas Mundosas (Chairas Mundosas), už kurio galvą JAV vyriausybė žadėjo 500 tūkst. dolerių, buvo sulaikytas skurdžiame musulmonų kvartale netoli sostinės oro uosto, kur buvo apsistojęs su giminaičiais, po bendro reido paskelbė policija ir kariškiai.

JAV valstybės departamento tinklalapyje jis vadinamas „svarbiu lyderiu ir finansininku“ islamistų kovotojų grupuotėje „Abu Sayyaf“, kuri kaltinama didžiausiais ekstremistiniais išpuoliais Filipinuose.

Grupuotei, kuri buvo įkurta iš „al Qaeda“ pinigų, tikriausiai priklauso tik keli šimtai kovotojų, bet ji sėkmingai vykdo kruvinus išpuolius ir pagrobimus, dažnai taikydamasi į užsieniečius ir krikščionis.

Kh.Mundosas 2004 metais buvo sučiuptas Pietų Filipinų Mindanao regione, kur įsikūrusi „Abu Sayyaf“.

Jis buvo areštuotas „dėl pirmųjų kada nors pateiktų pinigų plovimo kaltinimų teroristams“, nurodoma JAV valstybės departamento tinklalapyje.

Jame sakoma, kad Kh.Mundosas prisipažino suorganizavęs „al Qaeda“ lėšų pervedimą „Abu Sayyaf“ aukščiausiajam lyderiui už sprogdinimus ir kitus nusikalstamus aktus Mindanao.

Filipinuose jis taip pat buvo apkaltintas daugeliu žmogžudysčių.

Tačiau Kh.Mundosas buvo tarp dešimčių kovotojų, kurie 2007 metų vasarį pabėgo iš Kidapavano kalėjimo Mindanao regione.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų