Pereiti į pagrindinį turinį

Australas banglentininkas per stebuklą išsisuko nuo ryklio atakos

2015-07-20 07:45

Australijos banglenčių sporto čempiono Micko Fanningo (Miko Faningo) motina buvo apimta siaubo, manydama, kad galbūt neteko dar vieno sūnaus, kai jį savaitgalį užpuolė stambus ryklys Pietų Afrikos Respublikos vandenyse.

34 metų sportininkas sekmadienį kovojo pasaulinio turnyro baigiamajame etape Džefri Bėjaus miestelyje PAR Rytų Kyšulio provincijoje, kai už jo virš vandens išniro juodas pelekas.

Pasipylė purslai, o triskart pasaulio čempionas M.Fanningas buvo nublokštas nuo savo banglentės ir stengėsi apsiginti nuo ryklio. Tą vaizdą tiesiogiai transliavo televizija.

„Jis išniro į paviršių ir įsipainiojo į mano kojos pasaitą“, – vyras sakė duodamas interviu televizijai po incidento, per kurį jis per stebuklą nenukentėjo.

„Spardžiausi ir šaukiau. Pamačiau tik peleką, nemačiau dantų. Plaukdamas laukiau, kada dantys mane pasieks. Trenkiau jam į nugarą“, – pridūrė jis.

Persigandusi sportininko motina Australijoje stebėjo per televiziją besivystančią dramą ir apimta siaubo laukė blogiausios baigties.

„Buvau labai išsigandusi. Kai persirito ta banga, pamaniau, kad jo jau nebėra“, – Elizabeth Osborne (Elizabet Ozborn) sakė nacionaliniam transliuotojui „Australian Broadcasting Corporation“ (ABC), pridūrusi, kad priėjo prie televizoriaus, „tarsi manydama, kad galiu jį ištraukti ... jį išgelbėti“.

M.Fanningas prieš beveik 17 metų neteko brolio, žuvusio per automobilio katastrofą, o jo motina sakė, kad pastarasis incidentas atgaivino tuos baisius prisiminimus.

„Tai blogiausias mano matytas nutikimas, koks yra ištikę mano šeimos narius, nes visa tai vyko tiesiog mano akivaizdoje“, – pasakodama apie savo patirtą siaubą per ryklio ataką sakė moteris, tramdydama ašaras.

„Kai Seanas (Šonas) žuvo per automobilio avariją, aš to nemačiau. Na, o visa tai (ryklio ataką) mačiau tiesiog priešais save. Buvo siaubinga“, – pridūrė ji.

M.Fanningas buvo greitai ištrauktas iš vandens netoliese budėjusių gelbėtojų, kurie skubiai priplaukė vandens motociklu.

Pasaulinė banglenčių sporto lyga (World Surf League, WSL), organizavusi turnyrą „J-Bay Open“, sakė, kad du rykliai buvo pastebėti vandenyje šalia M.Fanningo ir jo varžovo – bei artimo draugo – Juliano Wilsono (Džuliano Vilsono), kuris taip pat yra australas.

Nors netoliese tebeplaukiojo pavojingas ryklys, J.Wilsonas skubiai yrėsi M.Fanningo link, mėgindamas jam padėti, ir pirmadienį buvo giriamas Australijoje dėl savo drąsių veiksmų.

Jo motina Nola, kuri taip žiūrėjo televizijos transliaciją, sakė žurnalistams: „Nežinau, ar jis pamišėlis, ar didvyris.“

WSL nutraukė varžybas, pasitarusi su abiem banglentininkais.

Nors visame pasaulyje nuolat pasitaiko ryklių užpuolimų, banglenčių sporto septyniskart pasaulio čempionė australė Layne Beachley (Lein Bičli) sakė niekada nemačiusi ryklio per dešimtmečius trukusią jos sportinę karjerą, pabrėždama, kad tokie incidentai yra labai reti.

„Plaukioju banglentėmis jau ilgiau negu 40 metų, bet niekada nesu mačiusi ryklio arba buvusi įbauginta ryklio. Man yra įvarę baimės delfinai ir banginiai, bet ne rykliai“, – ji sakė Sidnėjuje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų