Pereiti į pagrindinį turinį

Bandydami patekti į Makedoniją nuskendo trys afganų migrantai

2016-03-15 00:24
BNS inf.
Scanpix nuotr.

Trys afganų migrantai, tarp jų viena nėščia moteris, nuskendo pirmadienio rytą dėl stiprių liūčių patvinusioje upėje, kurią bandė perplaukti norėdami patekti iš Graikijos į Makedoniją, pranešė pareigūnai.

Dar 19 kartu su jais plaukusių afganų Makedonijos pareigūnai perkėlė į netoliese esantį priėmimo centrą, o keturis sužeistus asmenis nuvežė į ligoninę, sakė vidaus reikalų ministerijos atstovė Natalija Spirova Kordič.

Pasak jos, trys žuvę pabėgėliai yra viena kūdikio besilaukianti moteris, jos paauglė sesuo ir dar vienas vyras. Nors anksčiau buvo pranešta, kad nuskendo du vyrai ir viena moteris.

„Suvos upėje maždaug 3 val. 30 min. nuskendo trys migrantai iš Afganistano, kurie nelegaliai kirto Makedonijos ir Graikijos sieną prie Moino gyvenvietės“, – sakoma Makedonijos krizių valdymo centro pranešime.

Daugiau kaip 14 tūkst. žmonių yra susitelkę prie sienos Graikijos pusėje perpildytoje Idomenio stovykloje, kai kai pagrindinis maršrutas į vakarų Europą per Balkanus praėjusią savaitę buvo uždarytas.

Vėliau pirmadienį apie tūkstantis migrantų pėsčiomis leidosi į kelionę Makedonijos link, tikėdamiesi rasti naują kelią į pastarąją šalį, pranešė čia įvykius stebintis naujienų agentūros AFP reporteris, dar pridūręs, kad šią grupę iš karto apsupo graikų policija.

Ši grupė, kurioje yra ir daug šeimų pajudėjo iš Idomenio stovyklos į už poros kilometrų esantį Chamilo kaimą arčiau uždarytos sienos su Makedonija. Nešini savo manta, kirtę kalvas ir upę, jie pasiekė kaimą, sakė reporteris. Kitoje sienos pusėje kol kas jokių Makedonijos policininkų nematyti.

Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūros atstovas Babaras Balochas (Babaras Balušas) padėtį Idomenio stovykloje pavadino „žmonių kančių viršūne“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų