Pereiti į pagrindinį turinį

Bankoko šventyklos sprogdintojas buvo nufilmuotas?

2015-08-18 11:50
BNS inf.
AFP nuotr.

Apsaugos kameros nufilmavo įtartiną vyrą, kuris įžengė į Bankoko šventyklą prieš joje nugriaudėjant 22 žmonių gyvybes nusinešusiam sprogimui, o tas vaizdo įrašas galbūt padės nustatyti, kas organizavo tą precedento neturintį išpuolį.

Vaizdo įraše, pirmadienį nufilmuotame apsaugos kamerų, įrengtų netoli tos tviskančios hinduistų šventyklos judriame Tailando sostinės komerciniame rajone, matomas jaunuolis, kurį pareigūnai įvardijo kaip įtariamąjį, vilkintis ryškiai geltonus marškinėlius ir šortus. Tas vyras įėjo į šventyklą, pritraukiančią daug turistų, nešdamasis kuprinę, ir atsisėdo ant suolo.

Po kelių akimirkų jis nusiėmė kuprinę ir nuėjo, laikydamas tik mėlyną plastikinį krepšelį ir, kaip manoma, mobilųjį telefoną. Kuprinę jis paliko už suolo, prie tvorelės, kur buvo daug turistų, fotografuojančių hinduistų dievo Brahmos statulą.

Kitu kampu nufilmuotame įraše matomas vyras išsitaršiusiais juodais plaukais, išeinantis iš šventyklos ir traukiantis prabangaus viešbučio „Grand Hyatt Erawan“, esančio visai šalia šventovės, link. Apsaugos kameros laiko žyma rodo, kad tai įvyko po 18 val. 40 min. vietos laiku.

Bomba sprogo pirmadienį per vakarinį eismo piką, kai šventykloje buvo susirinkę daug turistų ir maldininkų, o biurų darbuotojai keliavo namo.

Kol kas jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės dėl to išpuolio. Tailandui vadovaujanti karinė vyriausybė neatmeta jokios grupuotės vaidmens, bet kol kas nepaviešino jokių įtikinamų atsakymų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų