Pereiti į pagrindinį turinį

Belgija išduos Prancūzijai Paryžiaus atakų įtariamąjį S. Abdeslamą

2016-04-01 06:43
BNS inf.
Salahas Abdeslamas
Salahas Abdeslamas / Scanpix nuotr.

Belgijos pareigūnai ketvirtadienį patvirtino sprendimą išduoti Paryžiaus atakų įtariamąjį Salahą Abdeslamą (Salahą Abdislamą) Prancūzijai, o sprogdinimų nuniokoto Briuselio oro uosto atstovai nurodė esantys pasiruošę jį vėl atidaryti, nors skrydžiai bus atnaujinti ne iškart.

S.Abdeslamas, vienintelis gyvas likęs įtariamasis po lapkritį Paryžiuje įvykdytų atakų, nusinešusių 130 žmonių gyvybių, buvo suimtas Briuselyje kovo 18-ąją, po keturis mėnesius trukusio slapstymosi, kai jis buvo laikomas ieškomiausiu žmogumi Europoje.

Praėjus keturioms dienoms po jo arešto Belgijos sostinei smogė koordinuoti džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) sprogdinimai oro uoste ir vienoje metropoliteno stotyje, kuriuos įvykdė mirtininkai, palaikę ryšius su S.Abdeslamu ir Paryžiaus atakas įvykdžiusia grupe.

S.Abdeslamo advokatas sakė, kad jo 26 metų klientas sutiko būti perkeltas į Prancūziją pagal Europos arešto orderį, atveriantį galimybę jo paspartintai ekstradicijai.

„Salahas Abdeslamas nori, kad taptų žinoma, jog jis nori bendradarbiauti su Prancūzijos tarnybomis. Tai žodžiai, kurie, kaip jis norėjo, turi tapti žinomi“, – teisininkas Cedricas Moisse'as (Sedrikas Muazas) sakė žurnalistams Briuselyje.

Jo perdavimas Prancūzijai turėtų įvykti „per 10 dienų“, sakė Prancūzijos teisingumo ministras Jeanas-Jacques'as Urvoasas (Žanas Žakas Irvuasas).

Belgijos tyrėjai taip pat galės apklausti S.Abdeslamą Prancūzijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų