Pereiti į pagrindinį turinį

Besislapstančio Pietų Korėjos keltų magnato dukra suimta Prancūzijoje

2014-05-28 11:46
Reuters nuotr.

Besislapstančio Pietų Korėjos magnato, laikomo atsakingu praeitą mėnesį įvykusią kelto katastrofą, dukra buvo suimta Prancūzijoje ir trečiadienį stos prieš teisėją, pranešė teismo šaltiniai.

47 metų Yoo Som-na (Ju Som-na) buvo suimta antradienį savo rezidencijoje Paryžiuje pagal tarptautinį arešto orderį, susijusį su tyrimu dėl katastrofos, pareikalavusios apie 300 žmonių, daugiausiai moksleivių, gyvybių.

Teisėjas vėliau trečiadienį spręs, ar jai turi būti skirtas kardomasis areštas, kol bus svarstoma, ar Yoo Som-na reikia išduoti Pietų Korėjai. Šis procesas gali trukti kelis mėnesius arba ilgiau, jeigu moteris užginčys sprendimą.

Yoo Som-na tėvas Yoo Byung-eunas (Ju Bjungjunas) yra šeimos, valdančios bendrovę „Chonghaejin Marine Co.“, galva. Šiai bendrovei priklausė keltas „Sewol“, kuriam balandžio 16 dieną apvirtus ir nuskendus žuvo šimtai viduje buvusių vaikų.

Yoo Byung-eunas ir jo vyriausias sūnus Yoo Dae-kyunas (Ju Dekjunas) yra ieškomi Korėjos pareigūnų, įtariančių, kad visą pasaulį sukrėtusią tragediją galėjo nulemti galiojančių saugumo reikalavimų nesilaikymas.

Pietų Korėjos prezidentė Park Geun-hye (Pak Gunhjė) antradienį pareiškė, kad besislapstantys tos šeimos nariai yra nelaimės „pagrindinė priežastis“. Vyriausybė pasiūlė 500 tūkst. JAV dolerių (1,27 mln. litų) atlygį už informaciją, kuri leistų sučiupti tėvą, o dar 100 tūkst. dolerių (2,53 tūkst. litų) – už Yoo Dae-Kyuną.

Yoo Byung-eunas tiesiogiai neturi „Chonghaejin Marine“ akcijų, tačiau jo vaikai ir artimi padėjėjai valdo tą bendrovę, naudodami sudėtingą holdingo bendrovių tinklą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų