Pereiti į pagrindinį turinį

„Boko Haram“ po skerdynių Maiduguryje prisiekė ištikimybę „Islamo valstybei“

2015-03-08 19:35
AFP-BNS inf.
AFP nuotr.

Po to, kai Nigerijos šiaurės rytuose per trijų bombų sprogimus žuvo 58 žmonės, „Boko Haram“ garso pranešimu, kuris šeštadienį buvo paskelbtas internete, prisiekė ištikimybę grupuotei „Islamo valstybė“ (IS).

„Skelbiame savo ištikimybę musulmonų kalifui, Ibrahimui ibn Awadui ibn Ibrahimui al Husseini al Qurashi (Ibrahimui ibn Avadui ibn Ibrahimui Huseiniui Kurašiui)“, – sakė „Boko Haram“ lyderis Abubakaras Shekau (Abubakaras Šekau), paminėdamas IS lyderį Abu Bakrą al Baghdadi (Abu Bakrą Bagdadį).

Pasak A.Shekau, toks pažadas buvo duotas iš religinės pareigos islamui ir taip pat dėl to, kad tai „įsiutins Dievo priešą“.

Aštuonias minutes trunkanti kalba, kurioje A.Shekau neparodomas, buvo paskelbta „Twitter“ puslapyje, kuriuo naudojasi „Boko Haram“. Kalba subtitruota angliškai, prancūziškai ir arabiškai.

A.Shekau ir anksčiau minėdavo A.B.al Baghdadi savo vaizdo pranešimuose, bet ištikimybės jam iki šio neprisiekdavo.

Vis dėlto daugėjo ženklų, kad Nigerijos kovotojai, kurių šešerius metus trunkantis sukilimas jau pareikalavo daugiau kaip 13 tūkst. gyvybių ir be namų paliko 1,5 mln. gyventojų, siekė glaudesnių ryšių.

Pernai A.Shekau paskelbė, kad užimtas Gvozos miestas Borno valstijoje yra kalifato dalis, o pastarosiomis savaitėmis „Boko Haram“ skelbiami vaizdo įrašai vis labiau priminė IS propagandą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų