Pereiti į pagrindinį turinį

Bostone iš lėktuvo evakuoti nesveikuojantys keleiviai – Ebolos virusu neužsikrėtę

2014-10-14 07:56
AFP-BNS inf.
Reuters nuotr.

Penki žmonės, kurie buvo pirmadienį evakuoti iš vieno keleivinio lėktuvo dėl simptomų, panašių į gripo, nėra užsikrėtę Ebolos virusu, patvirtino pareigūnai.

Iš Dubajaus atskridęs lėktuvas buvo laikomas karantine apie dvi valandas.

Tai buvo jau trečiasis su Ebolos viruso protrūkiu susijęs komercinės aviacijos incidentas Jungtinėse Valstijose per kelias pastarąsias dienas, tačiau nei vienas iš tų žmonių, kaip manoma, atkeliavusių iš Vakarų Afrikos, nebuvo išvežtas į vietos ligoninės.

Bostono sveikatos apsaugos pareigūnai nurodė, kad po konsultacijų su kaimyninėmis ligoninėmis buvo atmesta galimybė, jog tie penki žmonės gali sirgti Ebolos karštine, Artimųjų Rytų kvėpavimo takų sindromu (MERS) arba meningokokų infekcija.

„Pacientai, atvykę ... į Logano tarptautinį oro uostą, neatitiko jokių pavojų visuomenės sveikatai galinčių sukelti infekcijų kriterijų“, – rašoma Bostono visuomenės sveikatos komisijos užkrečiamųjų ligų skyriaus pranešime.

Iš Jungtinių Arabų Emyratų atskridęs reiso EK237 lėktuvas nusileido Logano oro uoste pirmadienį 14 val. 30 min. vietos (21 val. 30 min. Lietuvos) laiku, po 14 valandų trukusio skrydžio.

Laineris stovėjo oro uosto aikštelėje, o keleiviai iš jo nebuvo laipinami, kol biologinės apsaugos skafandrus dėvinčių medikų komanda įlipo į lėktuvą ir išsivedė penkis keleivius.

Sekmadienį JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC) patvirtino pirmąjį užsikrėtimo Ebolos virusu atvejį šalies teritorijoje, kai viena Teksaso sveikatos apsaugos darbuotoja susirgo po kontakto su vienu Ebolos karštine sirgusiu pacientu Dalaso ligoninėje.

Šiuo metu penkiuose JAV oro uostuose keleivių sveikata tikrinama, siekiant užkirsti kelią galimam Ebolos viruso išplitimui, tačiau Logano oro uostas nėra vienas iš jų. Į JAV šiaurės rytinį Bostono miestą tiesioginių reisų iš Vakarų Afrikos nėra.

Vakarų Afrikoje sveikatos apsaugos darbuotojai kovoja su iki šiol didžiausia Ebolos karštinės epidemija, šiemet nusinešusia jau per 4 000 žmonių gyvybių. Šis protrūkis labiausiai paveikė Gvinėją, Siera Leonę ir ypač Liberiją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų