Pereiti į pagrindinį turinį

Prie Briuselio prekybos centro areštuotas vyras su netikru savižudžio diržu

2016-06-21 11:45
BNS inf.

Belgijos pareigūnai po anksti antradienį Briuselio centre paskelbto bombos pavojaus ir didelio masto antiteroristinės operacijos sulaikė vyrą su netikru savižudžio diržu, pranešė federalinė prokuratūra.

Belgijoje tebegalioja aukštas parengties laipsnis po kovo mėnesį įvykdytų atakų Briuselio oro uoste ir metropolitene, už kurias atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“ (IS) ir per kurias žuvo 32 žmonės.

Antradienio incidentas prasidėjo maždaug 6 val. 30 min. vietos (7 val. 30 min. Lietuvos) laiku, po to, kai dėl pranešimo apie netoli prekybos centro „City 2“ įtartinai besielgiantį vyrą buvo paskelbtas bombos pavojus.

„Situacija kol kas kontroliuojama. Išliekame budrūs“, – po skubiai sušaukto savo saugumo kabineto pasitarimo sakė premjeras Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis).

Į tą prekybos centrą – vien ą pagrindinių Belgijos sostinėje – buvo iškart iškviestas išminuotojų būrys.

„Kol kas nerasta jokios bombos. Mirtininko liemenė, rasta ant įtariamojo, yra netikra“, – nurodė Briuselio prokuratūra.

Briuselio prokurorė Rym Kechiche (Rim Kešiš) sakė, kad tas vyras, kuris tvirtino, kad susisprogdins prie kokio nors didelio prekybos centro, buvo žinomas dėl psichiatrinio pobūdžio problemų.

Policininkai ir kariai patruliavo prie mažiausiai vieno įėjimo į „City 2“. Įvykio vietoje buvo policijos automobilių, taip pat buvo iškviestas išminavimo būrys. Be to, buvo blokuoti kai kurie įėjimai į metropoliteno stotį.

Belgija dar neatsigavo po kovo 22 dieną „Islamo valstybės“ (IS) mirtininkų įvykdytų atakų Briuselio oro uoste ir metropolitene, kurios pareikalavo 32 gyvybių ir per kurias dar šimtai žmonių buvo sužeisti.

Be to, antradienio incidentas vyksta vos kelios dienos po to, kai Belgijos pareigūnai po kratų dešimtyse namų, kurios buvo siejamos su grėsme sirgaliams per vienas Europos čempionato rungtynes, šeštadienį apkaltino tris vyrus „bandymu įvykdyti teroristines žmogžudystes“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų