Pereiti į pagrindinį turinį

Briuselyje – antiteroristinė operacija: šaudyta į policininkus

2016-03-15 17:10
BNS inf.

Belgijos sostinėje Briuselyje antradienį šaudyta į policininkus, kurie vykdė operaciją prieš įtariamuosius, siejamus su Paryžiaus išpuoliais, sakė naujienų agentūrai AFP Belgijos teisėsaugininkai.

Belgijos policija tebeieško Briuselyje gyvenusio Salah Abdeslamo (Salaho Abdislamo), pagrindinio įtariamojo tyrime dėl Paryžiuje lapkritį surengtų išpuolių, per kurios žuvo 130 žmonių.

„Į policininkus šaudyta“, – sakė federalinės prokuratūros atstovas Ericas Van Der Syptas (Erikas Van Der Siptas), dar pridūręs, kad krata pietiniame Miško rajone susijusi su „Paryžiaus išpuolių tyrimu“.

Po susišaudymo du įtariamieji pabėgo, rašė laikraštis „Derniere Heure“.

Liudininkai pranešė apie intensyvų susišaudymą, kuris truko kelias minutes, pranešė radijas RTL.

Žmonėms dviejose mokyklose ir dviejuose vaikų darželiuose nurodyta neiti lauk, pareigūnų saugoma zona aplink įvykio vietą išplėsta, pažymi merijos atstovas.

„Operacija tęsiasi“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Susišaudymas įvyko priešais automobilių „Audi“ gamyklą ir geležinkelio, vedančio į Pietų stotį, iš kurios išvyksta traukiniai „Eurostar“ traukiniai į Londoną ir „Thalys“ – į Paryžių.

Praėjus dviem savaitėms po išpuolių Paryžiuje, Briuselyje penkias paras buvo blokuojamas eismas, gyventojai perspėti dėl didelės smurto grėsmės.

Nuo lapkričio vidurio Belgijoje areštuota ir apkaltinta 11 asmenų, siejamų su minėtomis žudynėmis Paryžiuje, dar aštuoni tebėra sulaikyti.

S.Abdeslamas, laikomas atlikęs pagrindinį logistinį vaidmenį per minėtus išpuolius, per kelias valandas nuo žudynių Paryžiuje pabėgo per sieną į Belgiją ir dabar yra labiausiai ieškomas žmogus Europoje. Jis ir jo bendrininkas Mohamedas Abrini (Mohamedas Abrinis), abu iš Molenbeko rajono Briuselyje, tebėra pabėgę ir ieškomi.

Dramblio Kaulo Krante besilankantis Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as (Bernaras Kazenevas) sakė, kad Briuselyje per reidą buvo apšaudyti, regis iš desantininkų ginklų, kartu operaciją vykdę prancūzų ir belgų policininkai.

Sužeisti keturi pareigūnai

Per bendrą belgų ir prancūzų antiteroristinę operaciją, susijusią su lapkričio išpuoliai Paryžiuje, kilus susišaudymui, sužeisti keturi pareigūnai, pranešė antradienį Belgijos federalinė prokuratūra.

Operacijos pradžioje, atliekant kratą viename būste pietiniame Miško rajone, buvo sužeisti trys policininkai, o ketvirtam kliuvo šūvis vėliau, kai buvo mobilizuotos didžiulės policijos pajėgos, pranešė federalinės prokuratūros atstovas Ericas Van Der Syptas (Erikas Van Der Siptas).

Pasak žiniasklaidos, visi sužeistieji yra belgai.

Tuo tarpu vienas šaltinis Prancūzijos policijoje sakė, kad dabartiniu reidu neieškoma vieno pagrindinių Paryžiaus išpuolių veikėjų, Salaho Abdeslamo (Salaho Abdislamo).

Pasak jo, šio antradienio reidas, susijęs su vienu arba keliais iš 11 įtariamų belgų, kurie kaltinami prisidėję prie išpuolių Paryžiuje.

Nukautas vienas įtariamasis

Policija nukovė vieną įtariamąjį per antradienį Belgijos ir Prancūzijos surengtą didelę antiteroristinę operaciją, susijusią su lapkričio 13-osios atakomis Paryžiuje, pranešė belgų žiniasklaida, remdamasi prokurorų informacija.

Su Federaline prokuratūra kol kas nepavyko susisiekti, kad ta informacija būtų patvirtinta, bet vienas atstovas anksčiau sakė naujienų agentūrai AFP, kad keturi policininkai buvo sužeisti per didelę saugumo operaciją į pietus nuo Briuselio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų