Danijoje per listeriozės protrūkį mirė 12 žmonių

  • Teksto dydis:

Listeriozės protrūkis, kurio šaltinis buvo viena netoli Kopenhagos įsikūrusi mėsos gaminių įmonė, per kelis pastaruosius mėnesius pareikalavo 12 žmonių gyvybių Danijoje, antradienį pranešė šios šalies maisto saugumo priežiūros institucija.

„Ta įmonės buvo uždaryta, o visi jos gaminiai – atšaukiami“, – sakoma Maisto, žemės ūkio ir žvejybos ministerijos pranešime.

Tos agentūros užkrečiamųjų ligų skyrius birželį buvo informuotas apie tikėtiną listeriozės protrūkį, o pirmadienį buvo nustatyta, kad užkrato šaltinis buvo mėsos gaminių įmonė, įsikūrusi Hedehusenės miestelyje, esančiame už maždaug 30 kilometrų į vakarus nuo Kopenhagos.

Listerijų buvo rasta daniškame mėsos vyniotinyje (rullepoelse), kuris buvo atšauktas iš prekybos gegužę.

Pirmasis su šiuo gaminiu susijęs užsikrėtimo listerijomis atvejis buvo užfiksuotas praeitų metų rugsėjį. Nuo to laiko buvo išaiškinti 20 susirgimo listerioze atvejų, o 15 žmonių ta liga pasireiškė nuo birželio.

Listeriozę sukeliančios bakterijos gali išlikti gyvybingos netgi žemoje temperatūroje – pavyzdžiui, šaldytuve laikomuose maisto produktuose. Listeriozės požymiai gali pasireikšti praėjus net dviem mėnesiams po užsikrėtimo. Būdingi šios ligos simptomai – karščiavimas ir raumenų skausmas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių