Pereiti į pagrindinį turinį

Didžioji Britanija: Rusija ciniškai žiūri į Ukrainos paliaubas

2015-02-23 15:55
AFP-BNS inf.
Philipas Hammondas
Philipas Hammondas / Reuters nuotr.

Didžioji Britanija pirmadienį kritikavo Rusiją, kad ši neužtikrina trapių paliaubų laikymosi rytinėje Ukrainoje, prorusiškiems separatistams toliau atakuojant vyriausybės pajėgas.

„Turiu pasakyti, kad remiantis pastarųjų 10-12 dienų patirtimi, Rusijos dalyvavimas Minsko procese yra gana ciniškas“, – sakė Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Philipas Hammondas (Filipas Hamodnas) Estijos sostinėje Taline.

„Tai panašu į susitarimą ant popieriaus, kuris iš karto buvo sulaužytas vietoje“, – sakė jis.

Nepaisant Baltarusijos sostinėje daugiau nei prieš savaitę pasiekto paliaubų susitarimo, separatistai surengė strategiškai svarbaus Debalcevės miesto ataką praėjusią savaitę, o dabar telkia prorusiškas pajėgas šalie Mariupolio uostamiesčio.

Britanija yra gana „skeptiška dėl Rusijos įsipareigojimų siekti tikros taikos Ukrainoje kokiomis nors kitomis sąlygomis, ne diktuojamos Kremliaus“, pridūrė Ph.Hammondas.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas praėjusią savaitę paragino Rusiją išvesti visas savo pajėgas iš rytinės Ukrainos ir nutraukti paramą prorusiškiems separatistams.

Daugiau naujienų