Pereiti į pagrindinį turinį

Malaizijos lėktuvas su 239 žmonėmis veikiausiai sudužo Pietų Kinijos jūroje

2014-03-08 06:01
Dingo „Malaysia Airlines“ laineris, skraidinęs 239 žmones

Oro bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvas, skraidinantis 227 keleivius ir 12 įgulos narių, šeštadienį veikiausiai sudužo Pietų Kinijos jūroje, pranešė Vietnamo valstybinė žiniasklaida, cituodama vieną aukšto rango karinių jūrų pajėgų pareigūną.

Laineris Boeing 777-200ER, skridęs iš Kvala Lumpūro į Pekiną, buvo laikomas dingusiu jau kelias valandas, kai Vietnamo dienraštis „Tuoi Tre News“ informavo, jog admirolas Ngo Van Phatas (Ngo Vanphatas) pranešė įsakęs laivams iš salos į pietus nuo Vietnamo skubiai plaukti į nelaimės vietą.

Bendrovės pranešime sakoma, kad skrydžio MH370 laineris dingo šeštadienį 2 val. 40 min. vietos (penktadienį 20 val. 40 min. Lietuvos) laiku. Jame buvo 227 keleiviai, tarp jų du vaikai, ir 12 įgulos narių.

Tas lėktuvas pakilo iš Kvala Lumpūro šeštadienį 0 val. 21 min. (18 val. 21 min. penktadienį) ir turėjo nusileisti Kinijos sostinėje 6 val. 30 min. vietos (0 val. 30 min. Lietuvos) laiku.
Jeigu pranešimas apie sudužimą būtų patvirtintas, ši katastrofa pagal aukų skaičių būtų didžiausia nuo šio modelio lainerių, gaminamų Jungtinėse Valstijose, eksploatavimo pradžios prieš 19 metų.

„Malaysia Airlines“ (MAS) dar nepatvirtino, kad lėktuvas sudužo. Anksčiau šeštadienį bendrovė nurodė, kad nebuvo gauta jokių nelaimės signalų, taip pat kėlė prielaidą, jog laineris galėjo nutūpti Nanmingo mieste pietų Kinijoje.

Reiso MH370 lėktuvas paskutinį kartą su tarnybomis žemėje ryšį buvo užmezgęs, kai skrido už 120 jūrmylių (222 kilometrų) nuo rytinės pakrantės ties Malaizijos miestu Kotabaru, sakoma „Malaysia Airlines“ generalinio direktoriaus Ahmado Jauhari Yahyos (Ahmado Džauhario Jahjos) pranešime, kuris buvo perskaitytas per spaudos konferenciją Kvala Lumpūre.

Vietnamo civilinės aviacijos valdybos (CAAV) pareigūnas nurodė, kad laineris 17 val. 21 min. Grinvičo (19 val. 21 min,. Lietuvos) laiku nesusisiekė su oro kontrolieriais kaip planuota, kai skrido virš jūros tarp Malaizijos ir Hošimino miesto.

„Malaysia Airlines“ vadovas pridūrė, kad Malaizija ir Vietnamas tęsia bendrą paieškos ir gelbėjimo operaciją, bet nepateikė daugiau detalių. Kinija taip pat pasiuntė du gelbėjimo laivus į Pietų Kinijos jūrą suteikti pagalbą, jeigu jos reikės, sakoma vienoje iš oficialių valstybinės televizijos paskyrų socialiniuose tinkluose.

"Esame nepaprastai susirūpinę“, – Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi (Vang Ji) sakė žurnalistams Pekine prieš Vietnamui paskelbiant, jog lėktuvas sudužo.
„Šios naujienos kelia didelį nerimą. Tikimės, kad visi lėktuve yra saugūs“, – pridūrė jis.

Iki šiol „Malaysia Airlines“ (MAS) lėktuvų avarijos būdavo retos.

Vienas iš nedidelių lainerių „DHC-6 Twin Otter“, priklausančių dukterinei įmonei „MASwings“, pernai spalį sudužo tūpdamas Malaizijos Sabaho valstijoje, esančioje Borneo saloje. Per tą incidentą žuvo antrasis pilotas ir vienas keleivis.

1977 metais sudužus vienam MAS laineriui pietų Malaizijoje, žuvo visi juo skridę 93 keleiviai ir septyni įgulos nariai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų