Pereiti į pagrindinį turinį

Rasta „Malaysia Airlines“ servetėlė gali būti nesusijusi su dingusiu MH370 laineriu

2015-03-10 11:42
AFP-BNS inf.
AFP nuotr.

Servetėlė su oro bendrovės „Malaysia Airlines“ logotipu buvo rasta viename Vakarų Australijos paplūdimyje praėjus keturiems mėnesiams po to, kai dingo reiso MH370 laineris, antradienį atskleidė tyrėjai, tačiau jie pabrėžė, kad neįmanoma nustatyti, ar tai yra liekana iš dingusio lėktuvo.

MH370 reiso lėktuvas, kuriame buvo 239 žmonės, dingo 2014 metų kovo 8-ąją, o iki šiol neaptikta jokių jo pėdsakų. Manoma, kad jis nukrito į Indijos vandenyną netoli Australijos vakarinių krantų.

Paaiškėjo, kad rankoms ir veidui apsišluostyti skirta drėgna servetėlė, kokios paprastai dalijamos lėktuve kartu su gėrimais ir valgiais, buvo rasta viename paplūdimyje Troškulio kyšulyje, už maždaug 200 km į šiaurę nuo Perto miesto.

Australijos transporto saugumo biuras (ATSB), vadovaujantis dingusio lainerio povandeninėms paieškoms, anksčiau patikrino daiktus, išmestus vandenyno Australijos vakariniuose paplūdimiuose, bet nei vienas iš jų, įskaitant tą servetėlę, nepadėjo atskleisti, kas nutiko.

„6 x 8 cm drėgna servetėlė pakuotėje su „Malaysia Airlines“ logotipu buvo rasta Troškulio kyšulyje 2014 metų liepos 2 dieną. Ji buvo perduota Vakarų Australijos policijai“, – sakoma ATSB pranešime, paskelbtame po to, kai apie tą radinį pranešė Australijos žiniasklaida.

„Tačiau menkai tikėtina, kad toks įprastas daiktas, neturintis unikalių žymenų, galėtų būti susietas su MH370“, – pridūrė biuras.

Praėjus metams po to incidento, iš Kvala Lumpūro į Pekiną skridusio lainerio „Boeing 777-200“ likimas išlieka mįslė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų