Pereiti į pagrindinį turinį

Nigerijoje Ebolos virusas patvirtintas medikui, gydžiusiam juo užsikrėtusį pacientą

2014-08-04 14:41
AFP-BNS inf.
Reuters nuotr.

Nigerijos valdžia pirmadienį pranešė, kad medikas iš Lagoso miesto, gydęs Ebolos virusu užsikrėtusį liberietį, taip pat juo užsikrėtė.

Tai jau antrasis patvirtintas užsikrėtimu šiuo virusu atvejis didžiausiame Užsachario Afrikos mieste.

Sveikatos apsaugos ministras Onyebuchi Chukwu (Onjebučis Čukvus), kuris patvirtino, kad tyrimas dėl Ebolos viruso buvo teigiamas, nurodė, kad dar 70 asmenų, kurie, kaip manoma, turėjo kontaktą su užsikrėtusiu liberiečiu, dabar yra stebimi, o aštuoniems jų taikomas karantinas, įskaitant tris žmones, kuriems pasireiškė tam tikri ligos simptomai.

Ebolos virusas patvirtintas „vienam iš daktarų, gydžiusių Ebolos virusu užsikrėtusį liberietį, kuris mirė“, sakė O.Chukwu žurnalistams.

Liberijos finansų ministerijoje dirbęs Patrickas Sawyeris (Patrikas Sojeris) užsikrėtė virusu nuo sesers prieš vykdamas į Lagosą dalyvauti pareigūnų iš Vakarų Afrikos susitikime.

Į Lagosą iš Monrovijos per Togo sostinę Lomę jis atskrido liepos 20 dieną.

Per didžiausią Ebolos viruso protrūkį Vakarų Afrikoje juo jau užsikrėtė 1 440 žmonių, o 826 mirė. Kitų užsikrėtimo atvejų užregistruota Gvinėjoje, Liberijoje ir Siera Leonėje.

Ebolos virusu užsikrėtusio amerikiečio būklė atrodo gerėjanti

Amerikiečio gydytojo, užsikrėtusio Ebolos virusu, būklė „atrodo gerėjanti“, sekmadienį pranešė vienas aukšto rango JAV medicinos pareigūnas, kai tas pagalbos darbuotojas buvo parskraidintas gydyti į Jungtines Valstijas iš Afrikos.

Kentas Brantly (Kentas Brantlis), kuris yra vienas iš dviejų amerikiečių pagalbos darbuotojų, užsikrėtusių mirtinai pavojingu virusu per misiją Vakarų Afrikoje, dabar yra laikomas izoliuotoje palatoje Emory (Emorio) universiteto ligoninėje Atlantos mieste.

„Drąsina tai, jog jo būklė atrodo gerėjanti. Tai išties svarbu, ir tikimės, kad jis toliau sveiks“, – sakė Atlantoje įsikūrusių Ligų kontrolės ir prevencijos centrų (CDC) direktorius Tomas Friedenas (Tomas Fridenas).

„Tačiau Ebola yra itin bauginanti liga, nes ji yra itin žudanti“, – pridūrė jis, kalbėdamas televizijos CBS laidoje.

Per dabartinį viruso protrūkį Vakarų Afrikoje mirė jau per 700 žmonių. Nuo 1976 metų, kai šis virusas pirmąkart pasireiškė, mirė du trečdaliai juo užsikrėtusių žmonių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų