Pereiti į pagrindinį turinį

Egipte per policijos ir Musulmonų brolijos šalininkų susirėmimus žuvo 13 žmonių

2014-01-04 09:12

Egipte 13 žmonių buvo nušauti, kai Musulmonų brolija penktadienį susirėmė su policija keliuose miestuose, neketindami taikstytis su didėjančiu valstybės spaudimu judėjimui, kuris dar prieš pusmetį vadovavo šaliai.

Islamiškas judėjimas protestuoja prieš liepą armijos įvykdytą prezidento Mohamedo Mursi nuvertimą, beveik kasdien rengdamas demonstracijas – netgi po to, kai kariškių palaikoma vyriausybė praeitą savaitę paskelbė Musulmonų broliją teroristine grupuote ir sugriežtino bausmes už nepaklusnumą.

Nasero miestu vadinamame Kairo rajone riaušių policininkai, dėvintys neperšaunamas liemenes, leido ašarines dujas, vaikydami protestuotojus, kurie į pareigūnus svaidė fejerverkus ir akmenis. Panašūs susirėmimai vyko ir kitose šalies vietose – jie tapo įprastu reiškiniu po vidurdienio pamaldų penktadieniais, kurie Egipte yra laisvadieniai.

Sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad keliuose Kairo rajonuose žuvo penki žmonės. Vienas šaltinis saugumo tarnybose sakė, kad visi tie žmonės buvo nušauti.

Vienas iš tų penkių žuvusiųjų buvo vyras, kurį nušovė protestuotojai, kai jis pradėjo šūkauti įžeidimus Musulmonų broliją palaikantiems demonstrantams, ėjusiems netoli jo namų, sakė šaltinis.

Tuo tarpu pajūrio mieste Aleksandrijoje buvo nušautas vienas protestuotojas ir moteris, informavo medicinos ir saugumo šaltiniai.

Dar du žmones nušovė policininkai prie Sueco kanalo esančiame Ismailijos mieste po eitynių nuo vienos mečetės po vidurdienio pamaldų, nurodė medikai.

Į pietvakarius nuo Kairo esančioje kaimiškoje Fajumo provincijoje trys protestuotojai, tarp jų studentas, mirė nuo žaizdų po to, kai buvo pašauti į krūtinę ir galvą, Sveikatos apsaugos ministerijos vietos pareigūnas Medhatas Shukri sakė naujienų agentūrai „Reuters“.

Kitas universiteto studentas buvo nušautas per susirėmimus pietiniame al Minjos mieste. Sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad šalyje per neramumus buvo sužeisti iš viso 58 žmonės.

Policija suėmė 122 Musulmonų brolijos nariu dėl ginklų laikymo, sakoma Vidaus reikalų ministerijos pranešime. Tuo tarpu Brolija teigia, kad jos šalininkai buvo neginkluoti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų