ESBO stebėtojai pradės darbą Rusijos perėjose prie sienos su Ukraina

  • Teksto dydis:

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojai antradienį atvyks į pietų Rusiją, pradėdami darbą dviejose sienos perėjose prie Ukrainos regiono, kuriame aktyviai veikia prorusiški sukilėliai.

Pirmieji iš 16 civilių stebėtojų atvyks į Rusijos pietinį Rostovo regioną, kur jie turėtų susitikti su vietos administracijos, pasienio apsaugos ir muitinės pareigūnais, sakė ESBO atstovė Tatjana Bajeva.

Maždaug nuo trečiadienio jie galės pradėti tikrinti Donecko ir Gukovo sienos perėjas tame regione, pridūrė ji.

Rusija siekia paneigti Vakarų šalių kaltinimus, kad ji tiekia ginklus kitapus sienos veikiantiems prorusiškiems sukilėliams.

Tačiau ESBO praeitą savaitę priėmė sprendimą pasiųsti stebėtojus į trijų mėnesių misiją ir stebėti padėtį tik sienos perėjose, o ne palei visą sieną.

"Stebėtojai siunčiami ten, kuri siena nėra kertama", - nepriklausomas Rusijos gynybos analitikas Pavelas Felgenhaueris sakė naujienų agentūrai AFP.

"Tokia stebėsena nebus naudinga, nes dabar vasara, sausa, todėl nereikia kelių, kad galėtum kirsti sieną bet kurioje vietoje", - pridūrė jis.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pirmadienį sakė, kad ESBO stebėtojai galėtų laisvai naudoti bepiločius lėktuvus arba palydovus stebėti sienai.

Tuo tarpu ESBO pareiškė, kad praeitą savaitę jos paskelbtas konkursas bepiločių orlaivių pirkimui yra susijęs su organizacijos misija Ukrainoje, o ne su sienos stebėsenos misija.

"ESBO stebėtojų misija, kuri šiuo metu vyksta į Rusijos Federaciją, neplanuoja naudotis bepiločiais lėktuvais", - sakė T.Bajeva.


Šiame straipsnyje: Rostovaskaras UkrainojeESBOTatjana Bajeva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių