Pereiti į pagrindinį turinį

Estijoje mokytoją nušovusio paauglio sveikatos būklė smarkiai pablogėjo

2014-10-28 15:20
BNS inf.
AFP nuotr.

Estijoje Palalino mokyklos mokytojos nužudymu Viljandyje įtariamo paauglio sveikata pablogėjo, greitosios pagalbos mašina jis nuvežtas į ligoninę, pranešė Pietų apygardos prokuratūros atstovė Kadri Tammai (Kadri Tamai).

Pasak jos, policija antradienį buvo informuota, kad dėl šio paauglio, įtariamo nusikaltimu, sveikatos pablogėjimo turėjo įsikišti medikai. Greitoji pagalba išvežė jį į gydymo įstaigą, kur jis yra ir medikų gydomas, ir policijos saugomas.

K.Tamai tikino naujienų agentūrai BNS, kad paauglys nemėgino žudytis, bet, turėdama omenyje jo nepilnametystę, ji nepatikslino, kas atsitiko. Dėl sveikatos būklės atidėtas ir numatytas jo tardymas.

Kaip jau skelbta, 15-metis Vahuras Ruutas (Vahuras Rūtas) pirmadienį po pietų Palalino mokykloje per pamoką nušovė 56 metų vokiečių kalbos mokytoją Ene Sarap (Enę Sarap).

Kaip rodo preliminari informacija, moksleivis paleido kelis šūvius iš revolverio, teisėtai užregistruoto jo tėvo vardu.

V.Ruuto tėvas ginklą laikė užrakintoje ginklų spintelėje.

„Baudžiamuoju tyrimu siekiama nustatyti, kaip į berniuko rankas pateko tos spintelės raktas“, – sakė K.Tammai.

„Šiandien mes neturime atsakymo ir į klausimą, kiek šūvių jis paleido, ir kur kliuvo aukai. Į šiuos klausimus atsakys ekspertai“, – dar pridūrė ji.

Pamokos antradienį vyko 

Palalino gimnazijos direktorius Aavo Palo (Avas Palas) BNS sakė, kad pamokos antradienį vyksta, mokiniai atėjo į mokyklą. „Reikšmingo nedalyvavimo nėra“, – sakė direktorius ir pridūrė, kad trūkstant laiko tikslaus skaičiavimo neatliko.

15-metis Vahuras Ruutas (Vahuras Rūtas) pirmadienį po pietų Palalino mokykloje per pamoką nušovė 56 metų vokiečių kalbos mokytoją Ene Sarap (Enę Sarap).

Pamokos antradienį vyksta ir visose kitose Viljandžio švietimo įstaigose. Palalino gimnazijos kreipimesi tėvams jie yra raginami leisti vaikus į mokyklą. Joje dirba specialistai, kurie palaiko mokinius, mokytojus ir tėvus.

A.Palo sakė, jog būtina kalbėtis apie tai, kas įvyko.

„Dabar svarbu, kad tėvai suteiktų vaikams visapusišką pagalbą. Visos mūsų mokyklos klasės dieną pradėjo nuo klasės valandos, kad būtų galima aptarti tai, kas įvyko. Dabar niekas negali likti vienas su savo skausmu“, – sakė jis.

Antradienį Viljandžio įstaigos iškabino gedulo vėliavas. Merija paragino miesto ir visos Estijos gyventojus taip pat iškabinti gedulo vėliavas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų