Pereiti į pagrindinį turinį

Estijoje susidūrus traukiniui ir sunkvežimiui žuvo 2 žmonės, 12 sužeista

2014-04-17 04:37
Scanpix nuotr.

Estijos šiaurėje keleiviniam traukiniui trečiadienio popietę susidūrus su vilkiku žuvo du žmonės, o dar 12 buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

Avarija įvyko 15:19 val. vietos (ir Lietuvos) laiku Rasiku miestelyje esančioje geležinkelio pervažoje, sunkvežimiui išvažiavus priešais artėjantį traukinį, pranešė policijos ir pasienio tarnybos atstovai. Per šį incidentą žuvo 59 sunkvežimio vairuotojas ir 43 metų traukinio keleivė. Iš 12 sužeistųjų septyni buvo išvežti į ligoninę, o penkiems buvo suteikta pagalba įvykio vietoje.

Geležinkelių bendrovės „Elron“ dyzeliniame traukinyje, išvažiavusiame iš Talino į Tartu 14:55 val., buvo apie 100 žmonių.

Per susidūrimą nuo bėgių nulėkė du traukinio vagonai, tačiau jie liko ant sankasos. Dėl avarijos sutriko traukinių eismas rytų kryptimi.

Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas (Tomas Hendrikas Ilvesas) pareiškė užuojautą žuvusiųjų šeimoms ir draugams.

„Reiškiu užuojautą avarijos Rasiku geležinkelio pervažoje aukų šeimoms ir draugams. Sužeistiesiems linkiu greitai pasveikti“, – T.H.Ilvesas parašė žinutėje, paskelbtoje jo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

„Prašau visų atsakingų žmonių iš naujo patikrinti visų geležinkelio pervažų saugumą. Raginus visus vairuotojus būti atsargiais ir dėmesingais“, – pridūrė valstybės vadovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų