Pereiti į pagrindinį turinį

Gydytojai bando žadinti M. Schumacherį iš komos

2014-01-31 05:56
BNS inf.

Prancūzų gydytojai pradėjo žadinti buvusį „Formulės 1“ lenktynininką Michaelį Schumacherį (Michaelį Šumacherį) iš komos, kuri buvo dirbtinai palaikoma buvusiam pasaulio čempionui, slidinėjusiam Alpėse, prieš mėnesį patyrus sunkią galvos traumą.

Michaelis Schumacheris
Michaelis Schumacheris / Scanpix nuotr.

Prancūzų gydytojai pradėjo žadinti buvusį „Formulės 1“ lenktynininką Michaelį Schumacherį (Michaelį Šumacherį) iš komos, kuri buvo dirbtinai palaikoma buvusiam pasaulio čempionui, slidinėjusiam Alpėse, prieš mėnesį patyrus sunkią galvos traumą.

45-erių M.Schumacherio vadybininkė Sabine Kehm (Sabinė Kėm) ketvirtadienį nurodė, kad sąmonės slopinimą palaikančių medikamentų dozė buvo sumažinta, tačiau gali praeiti šiek tiek laiko, kol jis atsibus.

„Michaelio sedacija mažinama, kad prasidėtų atsibudimo procesas, kuris gali trukti ilgą laiką“, – sakoma jos paskelbtame pranešime.

„Siekiant apsaugoti šeimą, suinteresuotos šalys susitarė, kad informacija bus paskelbta tik tada, kai šis procesas bus pradėtas. Prašau atkreipti dėmesį, kad atnaujintos informacijos nebus“, – nurodoma jame.

Lieka neaišku, kada pradėta mažinti sedaciją ir kada procesas bus baigtas. Pirmasis pranešimas apie tokius pasiruošimus pasirodė sekmadienį Prancūzijos savaitraštyje „Journal du Dimanche“, o po jo užgriuvę panašūs pranešimai žiniasklaidoje paskatino sportininko šeimą padaryti atitinkamą pareiškimą.

M.Schumacheris, „Formulės 1“ septyniskart pasaulio čempionas, gruodžio 29 dieną pargriuvo slidinėdamas Prancūzijos Alpių kurorte Meribelyje ir trenkėsi į uolą dešine galvos puse. Smūgis buvo toks stiprus, kad nuo jo skilo slidininko šalmas ir jis patyrė sunkius sužalojimus.

Grenoblio ligoninėje jam buvo atliktos dvi operacijos dėl kraujavimo ir padidėjusio spaudimo smegenyse.

Nuo to laiko buvusiam lenktynininkui buvo taikomas medikamentais palaikomas sąmonės slopinimas.

Kol kas nėra žinių, kad M.Schumacheris galėtų visiškai atsigauti.

Ekspertai pabrėžia, kad tik labai retais atvejais pacientai laikomi dirbtinoje komoje ilgiau nei tris savaites, ir sako, kad kitas jo gijimo etapas gali būti sudėtingas, galimas atkritimo pavojus.

M.Schumacherio kolega ir tėvynainis Sebastianas Vettelis (Sebastjanas Fetelis) anksčiau šią savaitę sakė, kad meldžia stebuklo, kuris leistų jo draugui įveikti jo negalią.

„Mes vis dar nežinome, kokios formos jis bus nubudęs, o tai siaubinga jo šeimai ir jo draugams“, – sakė S.Vettelis.

Netoli Paryžiaus esančios Bisetro universitetinės ligoninės gydytojas Bernardas Vigue (Bernaras Vigė) sakė, kad lenktynininko laukia daug mėnesių arba net metų terapijos.

„Sveikimas gali užtrukti labai ilgai. Kai kuriais atvejais pacientai sveiksta nuo metų iki trejų“, – sakė B.Vigue'as

M.Schumacheris buvo septynis kartus tapęs „Formulės 1“ pasaulio čempionu ir iškovojęs net 91 pergalę lenktynėse.

Vairuodamas jis nebijojo lenkimų ir turėjo geležinius nervus, todėl manoma, kad slidinėdamas tai pat nebijojo rizikos. Tačiau atrodo, kad jam tiesiog nepasisekė. Sakoma, kad lemtingąją dieną jis neperžengė savo slidinėjimo galimybių ribos. Kodėl jis išvažiavo iš pažymėtos trąsos, nežinoma, tačiau atrodo, kad jis kliudė sniegu vos pridengtą uolą, prarado pusiausvyrą ir kritęs susitrenkė galvą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų