Hamburge kilo gaisras buvusioje priešlėktuvinėje slėptuvėje

  • Teksto dydis:

Vokietijos šiauriniame Hamburgo uostamiestyje 27 žmonės buvo sužeisti per gaisrą ir sprogimą buvusioje priešlėktuvinėje slėptuvėje, antradienį pranešė pareigūnai ir žiniasklaida.

Naujienų agentūra DPA citavo miesto ugniagesių tarnybos informaciją, kad tas gaisras įsiplieskė vienose stalių dirbtuvėse šešių aukštų pastate, kuris Antrojo pasaulinio metais buvo įtvirtintas nacių priešlėktuvinės gynybos centras ir slėptuvė nuo antskrydžių.

Sprogimas pastate driokstelėjo, kai ugniagesiai malšino liepsnas. Jo priežastis kol kas nežinoma, bet tame pastate buvo laikoma apie 100 tonų eterinių aliejų.

Ugniagesių brigada evakavo daugiau negu 60 žmonių iš aplinkinių gyvenamųjų pastatų. Pareigūnai planuoja numalšinti gaisrą, prileidę į patalpas putų, kad ten nereikėtų siųsti ugniagesių ir kad būtų išvengta eterinių aliejų sprogimo.

Keli ugniagesiai, paryčiai įžengę į gaisro apimtą pastatą, buvo sužeisti sprogimo, kuris buvo toks stipris, kad išsviedė į orą nuolaužas ir dviračius.

„Kol kas į pastato vidų nieko nesiųsime, nes padėtis neaiški, – ugniagesių brigados atstovas sakė DPA. – Planuojame pripildyti bunkerį putų, kad numalšintų liepsnas.“

Tarp 11 sužeistųjų buvo devyni ugniagesiai, o dar vienas ugniagesys nualpo. 15 žmonių buvo suteikta pagalba dėl apsinuodijimo dūmais.

Šimtai nacių pastatytų bunkerių tebėra išsibarstę Vokietijos mistuose, kur jie dažnai būdavo vieninteliai pastatai, išlikę per sąjungininkų bombardavimus, sunaikindavusius aplinkinius kvartalus.

Po karo paaiškėjo, kad daugelį tų bunkerių storomis gelžbetonio sienomis būtų pernelyg sudėtinga saugiai nugriauti, todėl miestų valdžia nusprendė tuos pastatus išnuomoti verslo įstaigoms arba panaudojo juos kultūros projektams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių