Indijoje už danų turistės išžaginimą nuteisti penki vyrai

  • Teksto dydis:

Indijos teismas pirmadienį nuteisė penkis vyrus už grupinį danų turistės išžaginimą Delyje 2014 metais, kuris vėl atkreipė dėmesį į seksualinį smurtą Indijoje.

Penki atsakovai buvo pripažinti kaltais dėl 52 metų moters išžaginimo ir apiplėšimo grasinant peiliu. Turistė buvo užpulta, kai pasiklydo ieškodama kelio į savo viešbutį Naujojo Delio centre.

„Skelbiu visus kaltinamuosius kaltais. Argumentavimas (dėl bausmės) bus surengtas birželio 9 dieną“, – Delio teisme, kuriame buvo susirinkę žiniasklaidos atstovai ir kaltinamųjų giminės, paskelbė teisėjas Rameshas Kumaras (Ramešas Kumaras).

Dar trys dėl to užpuolimo kaltinami asmenys yra teisiami atskirai, nepilnamečių teisme. Devintas kaltinamasis, suaugusysis, mirė teismo procesui nepasibaigus.

Minima danė, kuri keliavo viena ir kuri buvo Delyje po apsilankymo prie Tadž Mahal mauzoliejaus, tos vyrų grupės paklausė kelio.

2014 metų sausį įvykdytas nusikaltimas jos atžvilgiu buvo vienas iš virtinės užsieniečių užpuolimų, kurie vėl pakurstė susirūpinimą moterų saugumu Indijoje.

Prieš pat tos danės užpuolimą viena lenkė, kuri automobiliu su maža dukra važiavo į Delį, buvo apsvaiginta kažkokia medžiaga ir išžaginta.

Po 2012 metais įvykdyto grupinio išžaginimo Delio autobuse, kai auka, studentė, buvo sužalota mirtinai, Indijos vyriausybė sugriežtino kalėjimo bausmes žagintojams ir persvarstė teisėtvarkos palaikymo procedūras.

Tas nusikaltimas išprovokavo piktus masinius gatvių protestus dėl smurto prieš moteris masto ir antraštes visame pasaulyje apie elgesį su moterimis Indijoje.

Pirmadienį penki kaltinamieji, kuriuos į teismą atvedė policija, emocijų beveik nerodė. Nei aukos, nei jos šeimos narių teisme nebuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių