Pereiti į pagrindinį turinį

Irakas: Libane sulaikyta moteris nėra al Baghdadi žmona

2014-12-03 10:13
„Reuters“-BNS inf.
Reuters nuotr.

Irako vidaus reikalų ministerija trečiadienį nurodė, kad Libano pareigūnų sulaikyta moteris yra ne „Islamo valstybės“ (IS) lyderio Abu Bakro al Baghdadi (Abu Bakro Bagdadžio) žmona, o vieno vyro, nuteisto dėl sprogdinimų Pietų Irake, sesuo.

„Libano pareigūnų sulaikyta moteris yra Saja Abdul Hamid al Dulaimi (Sadža Abdul Hamid Dulaimi), Omaro Abdul Hamido al Dulaimi (Omaro Abdul Hamido Dulaimio), kuris yra pareigūnų sulaikytas ir nuteistas mirti už dalyvavimą ... sprogimuose, sesuo“, – sakė ministerijos atstovas, brigados generolas Saadas Maanas.

„Teroristo al Baghdadi žmonos yra Asmaa Fawzi Mohammed al Dulaimi (Asma Fauzi Mohamed Dulaimi) ir Esraa Rajab Mahel al Qaisi (Esra Radžab Mahel Kaisi), o žmonos vardu Saja al Dulaimi nėra“, – sakė jis.

Pasak S.Maano, Saja al Dulaimi pabėgo į Siriją, kur ją sulaikė pareigūnai. Ji priklausė grupei sulaikytų moterų, kurios buvo paleistos mainais į Sirijoje islamistų sukilėlių pagrobtų vienuolių moterų paleidimą.

Libano saugumo pareigūnai antradienį paskelbė, kad sulaikė A.B.al Baghdadi žmoną ir dukrą, kurios praėjusio mėnesio pabaigoje atvyko iš Sirijos.

Jos buvo sulaikytos Libano šiaurėje, nes moteris pateikė suklastotą pasą. Tyrėjai apklausia ją Libano gynybos ministerijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų