Pereiti į pagrindinį turinį

J. Kerry: tarptautinė bendruomenė kovos su „Islamo valstybe“

2014-09-10 14:58
„Reuters“-BNS inf.
Johnas Kerry
Johnas Kerry / Scanpix nuotr.

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) trečiadienį pareiškė, kad tarptautinė bendruomenė nelauks, kol „Islamo valstybės“ kovotojų grupuotė išaugs, ir pavadino Iraką svarbiu partneriu kovoje su šiais džihadistais.

„Mes visi esame suinteresuoti remti naująją Irako vyriausybę šiuo ypatingai kritiniu laikotarpiu, – sakė J.Kerry žurnalistams. – Koalicija, kuri yra mūsų pasaulinės strategijos centre, aš patikinu, kad jūs toliau augsite ir stiprėsite artimiausiu laiku...“

„Todėl, kad Jungtinės Valstijos ir pasaulis nesėdės ir nelauks, kaip sklinda ISIL blogis“, – pridūrė jis, paminėdamas grupuotės, kuri anksčiau vadinosi „Irako ir Levanto islamo valstybė“ (ISIL), akronimą.

Irako premjeras prašo tarptautinės bendruomenės pagalbos 

Irako ministras pirmininkas Haideras al-Abadis (Haideras Abadis) trečiadienį paprašė tarptautinės bendruomenės padėti Irakui kovoti su vadinamosios Islamo valstybės kovotojais ir ragindamas „nedelsiant imtis veiksmų šio vėžio plitimui sustabdyti“.

„Žinoma, mūsų pareiga yra ginti mūsų šalį, bet tarptautinė bendruomenė yra atsakinga už Irako apsaugą, irakiečių ir viso regiono apsaugą“, – sakė H.Abadis.

Pasak H.Abadžio, „tarptautinės bendruomenės ir Jungtinių Tautų vaidmuo“ yra spręsti Islamo valstybės kaimyninėje Sirijoje grėsmės problemą.

Įtakingas šiitų dvasininkas Sadras: Irakas neturėtų bendradarbiauti su „okupantais“

Irako dvasininkas Moqtada al Sadras (Moktada Sadras), įtakingo šalies šiitų politinio judėjimo lyderis, trečiadienį pareiškė, jog Irakas neturėtų bendradarbiauti su „okupantais“.

„Mes norime, kad Irakas bendradarbiautų su kaimyninėmis šalimis, savo sąjungininkėmis, o ne su okupantais“, – pareiškė M.al Sadras, kurio nuomonė svarbi daugiau nei dešimtims tūkstančių kovotojų.

Šis jo pareiškimas išryškino sunkumus, su kuriais susiduria premjeras H. al Abadi (Haideras Abadis), siekdamas suvienyti neramumų ir smurto krečiamą šalį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų