Pereiti į pagrindinį turinį

Ispanijoje suimtas buvusio Kijevo mero sūnus

2016-07-12 13:47
BNS inf.

Ispanijos policija antradienį suėmė buvusio spalvingo Kijevo mero Leonido Černoveckio sūnų dėl įtarimų vadovavus ukrainiečių organizuotų nusikaltėlių grupuočių pinigus plovusiam tinklui.

Buvęs Kijevo meras Leonidas Černoveckis
Buvęs Kijevo meras Leonidas Černoveckis / AFP nuotr.

Stepanas Černoveckis, kurio tėvas buvo Ukrainos sostinės vadovas nuo 2006 iki 2012 metų, buvo suimtas su dar 10 asmenų Barselonoje, pranešė tyrimui artimi šaltiniai.

Įtariama, kad grupė, kuriai vadovavo S. Černoveckis, išplovė daugiau nei 10 mln. eurų per kompanijų tinklą Kipre ir Mergelių salose, kur jis buvo įsigijęs nekilnojamo turto Ispanijoje, sakoma prokurorų pranešime.

Šių pinigų kilmė „nėra tinkamai pateisinta“, nes grupuotė neturėjo „teisėtų pajamų, kurios būtų pateisinusios turto augimą“, priduriama pranešime.

Ispanijos pareigūnai taip pat įtaria, kad ji taip pat plovė pinigus per gerai žinomą prabangų japoniško maisto restoraną „Yubari“ Barselonoje.

Žinoma, kad šiame restorane yra lankęsi tokie garsūs futbolininkai kaip argentinietis Lionelis Messi (Lionelis Mesis) ir brazilas Neymaras (Neimaras).

Prokurorai davė nurodymą uždaryti šią maitinimo įstaigą ir suimti jo savininką armėną Armaną Majilianą, nurodė tyrimui artimas šaltinis.

Daugelis suimtųjų yra ukrainiečiai arba rusai. Prokurorai juos kaltina dalyvavimu nusikalstamoje grupuotėje, pinigų plovimu, dokumentų falsifikavimu ir mokesčių vengimu.

Vykdant tyrimą, policija atliko 16 kratų Barselonoje ir netoliese esančiame S'Agaro kurorte, sakoma policijos pranešime.

Praėjusį mėnesį Ispanijos pareigūnai suėmė aštuonis žmones ir konfiskavo 62 mln. eurų, vykdydami tyrimą dėl kitos grupuotės, įtariamos rusų mafijos pinigų plovimu, perkant nekilnojamą turtą Katalonijos pakrantėje.

Labai prieštaringai vertinamas daug priešų turintis Leonidas Černoveckis iki 2008 metų turėjo Ukrainos banko „Pravex“ kontrolinį paketą, o vėliau šį banką įsigijo Italijos „Intesa SanPaolo“ už 750 mln. JAV dolerių.

Dėl nežemiškų ambicijų Lionios Kosmoso pravardę turintį merą jo priešininkai laikė bepročiu, prisimindami jo pasiūlymą surengti savo bučinių aukcioną ir kitus užmojus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų