Pereiti į pagrindinį turinį

Ispanijos policija suėmė narkotikų kontrabandininkų pinigus plovusį olandą

2014-12-04 14:51
AFP-BNS inf.
Ispanijos policija
Ispanijos policija / AFP nuotr.

Ispanijos policija ketvirtadienį pranešė suėmusi Nyderlandų pilietį, kuris įtariamas plovęs pinigus Belgijos prekeivių kokainu tinklui, kuriam vadovavo baikerių grupės „Hells Angels“ narys.

Olandas, kurio tapatybė neskelbiama, buvo sulaikytas Ispanijos Viduržemio jūros Marbelos kurorte pagal Belgijoje išduotą ir Europos šalyse galiojantį arešto orderį, nurodoma pranešime.

Įtariama, kad areštuotasis plovė kontrabandininkų pajamas, gautas iš prekybos kokainu, kuris „reikšmingais“ kiekiais atkeliaudavo iš Pietų Amerikos į Belgiją, o taip pat finansavo kontrabandines operacijas, sakoma jame.

„Šis asmuo, prabangioje viloje Kosta del Sol (mieste) gyvenęs Olandijos pilietis, apsimetinėjo prabangių automobilių, laikrodžių ir deimantų pardavėju, – nurodoma pranešime. – Per kratą jo namuose pareigūnai rado daugybę dokumentų, susijusių su tiriama jo veikla, ir vogtą jachtą, kuri buvo prišvartuota „Poerto Banus“ prieplaukoje“.

Narkotikų kontrabandos tinklui vadovavo antras pagal rangą baikerių gaujos „Hells Angels“ asmuo iš antro pagal dydį Belgijos Antverpeno miesto.

Arešto orderį olandui belgų teisėjas išdavė po to, kai Belgijoje buvo suimta 13 įtariamų šio nusikaltėlių tinklo narių, tarp kurių buvo ir trys „Hells Angels“ baikeriai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų