Pereiti į pagrindinį turinį

Nupjovęs galvą savo bosui Y. Salhi išsiuntė asmenukę į Siriją

2015-06-28 16:14
BNS inf.
Scanpix nuotr.

Vyras, įtariamas tuo, kad per išpuolį prieš dujų gamyklą Prancūzijoje nupjovė galvą savo bosui, prisipažino dėl šio šiurpaus nusikaltimo, sekmadienį sakė tyrimui artimi šaltiniai.

35 metų Yassinas Salhi (Jasinas Salhis) „taip pat pateikė detales dėl (šio nužudymo) aplinkybių“, sakė šaltiniai, kurie nurodė, kad jis vėliau sekmadienį bus perkeltas į Paryžių, kur jį toliau kvos kovos su terorizmu policijos pareigūnai.

Žmoną ir tris vaikus turintis Y.Salhi prisipažino paaiškėjus, kad jis per „WhatsApp“ vienu Kanados numeriu nusiuntė šiurpią asmenukę su nupjauta aukos galva.

Po kelių valandų tylos Y.Salhi ėmė kalbėtis su tyrėjais apie išpuolį, kuris buvo įvykdytas šeši mėnesiai po to, kai per islamistų atakas Paryžiuje, pradedant išpuoliu žurnalo „Charlie Hebdo“ redakcijoje, buvo nužudyta 17 žmonių.

Y.Salhi buvo areštuotas po to, kai jo vairuotas greitųjų siuntų tarnybos mikroautobusas penktadienio rytą rėžėsi į JAV bendrovei „Air Products“ priklausančios įmonės sandėlį, kuriame laikomos pavojingos dujos ir cheminės medžiagos. Išpuolis buvo įvykdytas netoli antrojo pagal dydį Prancūzijos miesto Liono.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande‘as (Fransua Holandas) sakė, kad tai buvo „teroristinė“ ataka, kuria buvo siekiama susprogdinti visą pastatą.

Y.Salhi sučiupo į išpuolio vietą atvažiavę ugniagesiai, jam bandant atidaryti acetono butelį ir tikriausiai rengiantis savižudiškam aktui sunaikinti gamyklą.

Šalia automobilio ugniagesiai rado Y.Salhi 54 metų viršininko Herve Cornaros (Ervė Kornaros), vadovavusio greitųjų siuntų bendrovei, kūną be galvos. Ten pat buvo ir peilis, o paskui policija rado H.Cornaros galvą, pakabintą netoliese, ant gamyklos vartų, prie dviejų vėliavų, ant kurių buvo užrašytas islamo tikėjimo išpažinimas.

Tyrimui artimi šaltiniai sakė, kad Y.Salhi radikalu tapo daugiau kaip prieš dešimtmetį, po kontaktų su į islamą atsivertusiu Fredericu Jeanu Salvi (Frederiku Žanu Salviu), kuris yra žinomas kaip „Ali“ ir kuris yra įtariamas atakų Indonezijoje rengimu su „al Qaeda“ kovotojais.

H.Cornaros skrodimas neatskleidė, ar auka buvo nužudyta prieš nupjaunant jai galvą, ar galva buvo nupjauta gyvai aukai.

Prancūzų tyrėjų žvilgsnis natūraliai krypsta į Siriją, į kurią dalyvauti džihade išvyko šimtai žmonių iš Prancūzijos, sakė pareigūnai.

Kovos su terorizmu pareigūnai identifikavo 473 žmones, kurie išvyko iš Prancūzijos kovoti Irake ar Sirijoje, o premjeras Manuelis Vallsas (Manuelis Valsas) sakė, kad 1 800 žmonių Prancūzijoje yra kaip nors „susiję“ su džihadistų reikalu.

Vidaus reikalų ministras Bernard‘as Cazeneuve‘as (Bernaras Kazenevas) penktadienį sakė, jog Y.Salhi atžvilgiu vyko tyrimas dėl ryšių su radikaliais salafitais Lione, bet nebuvo žinoma, kad jis būtų dalyvavęs teroristinėje ar kitoje nusikalstamoje veikloje.

„Islamo valstybės“ (IS), kuri ragino sekėjus smogti, kur tik galima, šalininkai Europoje jau keli mėnesiai vykdo vadinamąsias vienišų vilkų atakas.

Prancūzijoje, kur gyvena didžiausia Europos musulmonų bendruomenė, praėjusią savaitę buvo priimtas prieštaringai vertinamas naujas įstatymas, pagal kurį suteikiami platūs įgaliojimai šnipinėti piliečius.

Asmenukę su aukos galva išsiuntė į SirijąVyras, įtariamas tuo, kad nupjovė galvą savo viršininkui ir pakabino ją ant gamyklos vartų, asmenukę su nupjauta aukos galva išsiuntė į Siriją, sekmadienį pranešė tyrimui artimas šaltinis.

Makabriška asmenukė su Yassinu Salhi (Jasinu Salhiu) ir nupjauta galva buvo nusiųsta per „WhatsApp“ vienam Kanados numeriui, bet pareigūnai šeštadienį spėjo, jog tas numeris galįs būti tik tarpinis retransliatorius į kitą telefoną kitoje vietoje ir veikiausiai nepriklauso galutiniam gavėjui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų