Pereiti į pagrindinį turinį

Giminaičius nužudęs JAV karo veteranas pats nusižudė

2014-12-17 13:40
AFP-BNS inf.
Reuters nuotr.

Buvęs JAV jūrų pėstininkas ir Irako karo veteranas, ieškomas dėl savo buvusios žmonos ir penkių jos giminaičių nužudymo, antradienį buvo rastas miręs nuo paties pasidarytų durtinių žaizdų miškuose netoli savo namų, pranešė prokurorai.

35 metų Bradley Stone'as (Bredlis Stounas) nusižudė maždaug už 800 metrų nuo savo namų Pensbergo miestelyje Pensilvanijos valstijoje – po to, kai Filadelfijos priemiesčiuose nužudė 33 metų savo buvusią žmoną Nicole Hill (Nikol Hil), jos motiną, senelę, seserį buvusį svainį ir 14-metę dukterėčią.

Be to, kaip žurnalistams nurodė Montgomerio apygardos prokurorė Risa Vetri Ferman (Riza Vetri Ferman), B.Hillo 17-mečiui sūnėnui Anthony Flickui (Entoniui Flikui), kuris mėgino grumtis su užpuoliku, buvo sužalota galva ir rankos. Hospitalizuoto vaikino, kuris neteko trijų pirštų, būklė tebėra sunki.

R.V.Ferman sakė, kad pirmadienį paryčiais įvykusi tragedija, per kurią B.Stone'as šaudė ir badė savo buvusius giminaičius, buvo iš anksto apgalvota ataka. Pasak prokurorės, negali būti „jokio pateisinimo dėl tų šešių nekaltų gyvybių atėmimo.“

Šios žudynės sukrėtė netoli Filadelfijos esančius Sudertono, Harleisvilio ir Lansdeilo miestelius, likus vos 10 dienų iki Kalėdų.

„Tai tiesiog šiurpi tragedija, kurią mūsų bendruomenė turi iškęsti, – R.V.Ferman sakė per spaudos konferenciją. – Esame iš tiesų priblokšti to, kas įvyko per pastarąsias porą dienų.“

B.Stone'o lavonas buvo rastas apie 13 val. 38 min. vietos (20 val. 38 min. Lietuvos) laiku miškingoje vietovėje šalia Pensbergo, nurodė prokurorė. Kol kas neaišku, kada jis mirė.

Įtariamojo kūnas buvo rastas antrą dieną vykstant didelėms gaudynėms, kurioms vadovavo vietos, valstijos ir federalinės teisėsaugos agentūros. B.Stone'as buvo įvardytas kaip „ginkluotas ir pavojingas“.

R.V.Ferman sakė, kad koroneris patvirtins mirties priežastį ir būdą, bet nurodė, kad šalia kūno buvo rastas peilis.

„Manome, kad jis mirė nuo paties pasidarytų pjautinių žaizdų savo kūno centrinėje dalyje“, – aiškino ji.

Ginčas dėl vaikų globos 

Pareigūnai nužudymų virtinę sieja su įnirtingu ginču tarp B.Stone'o ir N.Hill dėl teisės globoti aštuonmetę ir penkiametę dukras po nesantaikos pažymėtų skyrybų 2009 metais.

Kaimynai sakė televizijai, kad poros santykiai buvo įtempti ir kad jie ne kartą buvo girdimi besibarantys. B.Stone'as vedė antrąkart ir susilaukė vaiko su naująja žmona.

Praeitą savaitę jis stengėsi pasiekti, kad vaikų iš ankstesnės santuokos globos teisės būtų priteistos jam skubos tvarka, tačiau teismas tą prašymą atmetė, nurodė R.V.Ferman.

Kaip praneša JAV žiniasklaida, B.Stone'as kentėjo nuo potrauminio streso sindromo, susijusio su jo dalyvavimu misijoje Irake 2008 metais. Bet R.V.Ferman sakė, kad jai nežinoma, ar buvusiam kariui buvo diagnozuotas tas sutrikimas.

Pastaruoju metu jis lankė terapijos kursus, kuriuos teismas B.Stone'ui skyrė po to, kai veteranas buvo sulaikytas vairuojantis neblaivus.

B.Stone'o antroji žmona, auginanti kūdikį, yra saugi – kaip ir abi dukros iš pirmosios santuokos, nurodė pareigūnai.

2013 metų lapkritį padarytoje nuotraukoje N.Stone'as matomas trumpai nusikirpęs savo raudonus plaukus, užsiželdęs barzdą ir ūsus. Kitoje nuotraukoje jis matomas švariai nusiskutęs.

Daug šūvių 

B.Stone'as, kurio ūgis buvo 1,78 metro, o svoris – 89 kilogramai, vaikščiodavo ramsčiuodamasis lazda.

Kaip matoma socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtose nuotraukose, jo kuklus namas buvo papuoštas Kalėdoms, o lauke kabojo JAV vėliava. Tuose vaizduose nebuvo jokių užuominų apie vėliau įvykusią tragediją.

Pasak prokurorų, B.Stone'as nužudė savo žmonos šeimos keturių kartų narius – N.Hill seserį ir kitus artimuosius.

Buvusios žmonos sesuo Patricia (Patrišija) buvo pašauta į ranką ir galvą, o jos vyras Aaronas – į galvą ir rankas; vyrui taip pat buvo perrėžta galva. Jų 14-metė dukra Nina buvo mirtinai subadyta, nurodė R.V.Fermanas.

B.Stone'as dūrė į kaklą ir nušovė savo buvusią uošvienę Joanne (Džoan), taip pat nušovė N.Hill senelę Patricią (Patrišiją), pridūrė prokurorė.

N.Hill mirė, kai buvo suvarpyta kulkomis savo dukrų akivaizdoje. B.Stone'as pižamas vilkinčias pagrobtas mergaites paliko pas vieną savo kaimyną Pensberge, nurodė pareigūnai.

JAV Jūrų pėstininkų korpusas patvirtino, kad B.Stone'as buvo atsargos karys 2002–2011 metais ir 2008 metais buvo pasiųstas į Iraką. Tarnybą jis baigė turėdamas seržanto laipsnį ir buvo įgijęs artilerijos meteorologo kvalifikaciją.

Jis buvo apdovanotas keliais medaliais, tačiau nuo 2003 metų buvo triskart sulaikytas vairuojantis neblaivus, pranešė JAV žiniasklaida.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų