JAV per galingas audras žuvo mažiausiai trys žmonės

  • Teksto dydis:

Smarkios audros ir tornadai, antradienį siautę palei JAV Meksikos įlankos pakrantę, nusinešė mažiausiai tris gyvybes, dar apie 30 žmonių buvo sužeisti, taip pat buvo sugriauta daug namų ir kitų statinių keliose valstijose.

Du žmonės žuvo Luizianoje, kai audra smarkiai nuniokojo mobiliųjų namelių parką Sent Džeimso apygardoje, už 80 km į vakarus nuo Naujojo Orleano, nurodė tos apygardos administracijos personalo vadovė Libby Hotard (Libi Hotard).

Šis regionas buvo vienas iš labiausiai nukentėjusių, o L.Hotard naujienų agentūrai AFP sakė, jog „kai kurios vietos buvo visiškai nusiaubtos“.

Vietos televizijos reportažuose matėsi audros visiškai sunaikinti mobilieji nameliai.

Greitosios pagalbos tarnybos į vietos ligonines išvežė 30 sužeistųjų.

Dar vienas vyras žuvo kaimyninėje Misisipės valstijoje, kai audra nuniokojo jo mobilųjį namelį už maždaug 160 km į šiaurę nuo Naujojo Orleano, sakė apygardos gelbėjimo tarnybų valdybos direktorius Jamesas Smithas (Džeimsas Smitas).

Daugiau pranešimų apie žuvusius ir sužeistuosius tame regione negauta.

Nacionalinė meteorologijos tarnyba nurodė, kad Misisipės valstijos pietinėje dalyje susidarė mažiausiai vienas tornadas, o pareigūnai tikrina pranešimus apie kitus tikėtinus tornadus tame regione.

Visoje Meksikos įlankos pakrantėje audros apgadino daug pastatų, nuplėšdamos stogus, taip pat sugadino elektros linijų ir išvartė medžių, pranešė vietos žiniasklaida. Vietomis krito golfo kamuoliuko dydžio krušos ledėkai.

Pasak meteorologų, trečiadienį audros ir tornadai tebekels pavojų bent 20 mln. gyventojų.

Nacionalinė meteorologijos tarnyba prognozuoja smarkias audras su perkūnija, pavojingus vėjus ir tornadus nuo Luizianos rytinės dalies iki Alabamos.

Teksase audros siautė nuo antradienio paryčių, o iki popietės nuslinko toliau į rytus. Numatoma, kad jos trečiadienį toliau judės per Floridą, Džordžiją, Šiaurės ir Pietų Karoliną bei Virdžinijos rytinę dalį.


Šiame straipsnyje: JAVaudrostornadai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių