Pereiti į pagrindinį turinį

JAV roko grupė per įkaitų dramą Paryžiuje nenukentėjo

2015-11-14 08:05
BNS inf.
Scanpix nuotr.

Amerikiečių roko grupės, kurios koncertas tapo vienu iš taikinių per Paryžių sukrėtusią sprogdinimų ir šaudynių virtinę, nariai tikriausiai yra saugūs, šeštadienį pranešė žiniasklaida.

Grupė „Eagles of Death Metal“ grojo Prancūzijos sostinėje esančiuose koncertų rūmuose „Bataclan“, į kuriuos įsiveržę užpuolikai nužudė apie 100 žmonių, nurodė pareigūnai.

Vieno iš tos grupės narių motina Mary Lou Dorio (Meri Lu Dorio), duodama interviu JAV dienraščiui „The Washington Post“, sakė, kad jos sūnus ir kiti grupės nariai pabėgo iš koncertų salės, kai prasidėjo ataka.

„Tai buvo siaubinga“, – ji sakė laikraščiui, pridūrusi, kad jos sūnus – būgnininkas Julianas Dorio (Džulianas Dorijas) – sugebėjo paskambinti savo žmonai iš vietos policijos nuovados po tų tragiškų įvykių.

Vis dėlto kelių grupės techninės komandos narių likimas dar nėra žinomas, pridūrė M.L.Dorio.

„Eagles of Death Metal“ rokas yra labiau artimas bliuzui ir nėra susijęs su radikaliu sunkiojo metalo žanru „death metal“. Ši grupė susikūrė Kalifornijoje, o jos nariai bendradarbiavo su kai kuriomis garsiomis muzikos žvaigždėmis, tokiais kaip muzikantas ir aktorius Jackas Blackas, taip pat Dave'as Grohlas (Deivas Grolas) – dabartinis grupės „Foo Fighters“ ir buvęs grupės „Nirvana“ narys.

Grupės pavadinimas, dažnai sukeliantis painiavą, buvo pasirinktas ironiškai, nes jos nariai, kurie yra ilgamečiai draugai, savo muziką įsivaizdavo kaip riaumojančiu vokalu išsiskiriančio „death metal“ ir kantri bei bliuzui artimos „americana“ muzikos, kurios įsimintini atstovai yra grupė „The Eagles“, stilių derinį.

Pietiniame Kalifornijos mieste Palm Dezerte susikūrusi „Eagles Of Death Metal“ turi tik du nuolatinius narius – 43 metų Jesse Hughesą (Džesį Hjuzą) ir 42 metų Joshą Homme'į (Džošą Homį), kurie yra draugai nuo vaikystės.

Šios grupės dainų tekstai ir pasirodymai garsėja gašlumu, o abu pagrindiniai muzikantai teigia esantys ištikimi sekso, narkotikų ir rokenrolo tradicijai.

J.Homme'as, kuris taip pat yra kitos roko grupės – „Queens of the Stone Age“ – lyderis, yra smarkiai išsitatuiravęs ir anksčiau yra pasakojęs, kad turi daug šaunamųjų ginklų.

„Eagles Of Death Metal“ yra išvykusi į gastroles Europoje, pristatydama savo pirmąjį po septynerių metų pertraukos išleistą albumą „Zipper Down“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų