Pereiti į pagrindinį turinį

„Hamas“ žada nedaryti jokių nuolaidų Izraeliui

2014-08-09 12:24
„Reuters“-BNS inf.
Reuters nuotr.

„Hamas“ žada nedaryti jokių nuolaidų 

Islamistų judėjimas „Hamas“, kontroliuojantis Gazos Ruožą, šeštadienį pažadėjo nedaryti jokių nuolaidų Izraeliui, ignoruodamas tarptautines pastangas įtikinti abi konflikto puses paskelbti naujas paliaubas, kai po trumpos pertraukos atsinaujino susirėmimai.

„Mes negrįšime atgal; pasipriešinimas tęsis, – sakoma „Hamas“ atstovo Fawzy Barhumo (Fauzio Barhumo) pranešime. – Okupantų nesutaikomumas niekur nenuves, o mes nedarysime jokių nuolaidų dėl savo žmonių reikalavimų.“

Užmušė penkis palestiniečius

Penki palestiniečiai šeštadienį žuvo per du Izraelio aviacijos smūgius Gazos Ruože, pranešė greitosios pagalbos tarnybos atstovas Ashrafas al Qudra (Ašrafas Kudra).

Du žmonės žuvo per smūgį, „nutaikytą į vieną motociklą al Magazio (pabėgėlių) stovykloje)“, o dar trys lavonai buvo ištraukti iš po griuvėsių „Al Qassamo (Kasamo) mečetėje, kuri buvo subombarduota lėktuvų“ Nuseirato pabėgėlių stovykloje, nurodė A.al Qudra.

Atnaujino kautynes

Izraelis šeštadienį surengė daugiau negu 20 aviacijos reidų Gazos Ruože, o palestiniečių kovotojai paleido kelias raketas į žydų valstybės teritoriją, antrąją dieną tęsiantis smurtui po to, kai žlugo Egipto vadovaujamos pastangos pratęsti paliaubas, anksčiau šią savaitę trims paroms sustabdžiusias mėnesį trukusį karą.

Izraelio kariškiai nurodė, kad nuo vidurnakčio buvo atakuota daugiau negu 20 vietų pajūrio anklave, kontroliuojamame islamistų judėjimo „Hamas“, tačiau nepateikė daugiau informacijos apie tuos taikinius.

Įvykių liudininkai palestiniečiai ir pareigūnai sakė, kad per naktinius antskrydžius buvo sugriautos dvi mečetės ir subombarduoti trys namai. Be to, naikintuvai taip pat apšaudė iš kulkosvaidžių atviras teritorijas.

Gazos Ruožo kovotojai šeštadienį paleido keturias raketas į Izraelio pietinius miestus, kuriuose buvo paskelbtas oro pavojus, tačiau tos atakos nepadarė žalos, o žmonės irgi nenukentėjo, sakė viena kariuomenės atstovė.

Smurtas taip pat atsinaujino Izraelio okupuotame Vakarų Krante, kurį kontroliuoja palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso (Mahmudo Abaso) judėjimas „Fatah“. Toje teritorijoje 22 metų palestinietis mirė po to, kai buvo pašautas į krūtinę per konfrontaciją su izraeliečiais kariais Hebrono mieste, nurodė medicinos pareigūnai.

Izraelio kariai penktadienį nušovė 20-metį palestinietį per protestą netoli vienos žydų nausėdijos prie Ramalos miesto, pranešė Izraelio kariuomenės pareigūnai.

Egiptas nepadarė jokios pastebimos pažangos, siekiant pratęsti tris paras galiojusias paliaubas, kurios buvo sustabdžiusios Izraelio ir Gazos Ruožo kovotojų susirėmimus, vykstančius nuo liepos 8 dienos. Tačiau tikimasi, kad Kairas šeštadienį tęs tas pastangas.

Ankstesnių paliaubų terminas sukako penktadienį, kai abi konflikto pusės dar buvo toli nuo susitarimo nutraukti ugnį ir kaltino viena kitą atsisakius pratęsti paliaubas.

Izraelis kaltino „Hamas“ paleidus kelias raketas, likus maždaug keturioms valandoms iki susitarimo sustabdyti ugnį galiojimo pabaigos penktadienį 8 val. vietos (ir Lietuvos) laiku.

enktadienį Gazos Ruožo kovotojai paleido į Izraelį iš viso 57 raketas.

Izraelio aviacija penktadienį taip pat atakavo taikinius Gazos Ruože ir nukovė penkis palestiniečius, tarp jų vieną dešimtmetį, netoli vienos mečetės Gazos mieste. Vienas grupuotės „Islamo džihadas“ kovotojas ir trys kiti palestiniečiai buvo nukauti Gazos Ruožo pietinėje dalyje.

Policija nurodė, kad penktadienį per apšaudymą minosvaidžių sviediniais buvo sužeisti du izraeliečiai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų