Pereiti į pagrindinį turinį

JAV vadovaujamos koalicijos aviacija smogė „al Qaeda“ atšakai Sirijoje

2014-11-06 13:41
AFP-BNS inf.
AFP nuotr.

JAV vadovaujamos koalicijos aviacija šią naktį bombardavo „al Qaeda“ grupuotės atšaką Sirijoje, išplėsdama savo operaciją prieš džihadistus antrą kartą už Islamo valstybės grupuotės ribų, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.

Pirmą karta buvo bombarduota „Ahrar al Sham“ sukilėlių grupuotė – islamistų brigada, priklausanti svarbiam ginkluotam opozicijos frontui.

Per aviacijos smūgius prieš „al Qaeda“ padalinį, „ al Nusra Front“ grupuotę, šiaurės vakarinėje Sirijos dalyje žuvo keli džihadistai ir du vaikai, paskelbė Britanijoje įsikūrusi „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Pasak pranešimo, koalicijos lėktuvai po vidurnakčio surengė „kelis antskrydžius“, per kuriuos taikytasi į „al Nusra Front“ automobilį ir vieną šios grupuotės pozicijų.

Kovotojų grupuotė informaciją apie aviacijos smūgius patvirtino socialiniame tinkle „Twitter“, paskelbdama, kad tai padarė „kryžiuočių ir arabų aljansas“ ir jie nusinešė „mirčių, daugiausia civilių gyventojų“.

Organizacija ketvirtadienį taip pat pranešė, kad koalicija pirmą kartą smūgiavo grupuotės „Ahrar al Sham“ pozicijas šalia Turkijos sienos.

Ši grupuotė yra viena didžiausių Sirijos ginkluotoje opozicijoje; ji priklauso islamistų sukilėlių koalicijai „Islamo frontas“.

Manoma, kad ji turi nuo 10 tūkst. iki 20 tūkst. kovotojų ir laikosi konservatyvios ideologijos, nors neskelbia tokioms grupuotėms kaip „Al Nusra“ arba „Islamo valstybė“ būdingų džihadistinių siekių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų