Jerevane užpuolikai paleido vieną iš šešių įkaitų

  • Teksto dydis:

Ginkluota grupė, kuri užėmė policijos ir Vidaus reikalų ministerijos pajėgų pastatą Jerevane, paleido vieną iš šešių paimtų įkaitų.

„Susisiekėme su Žirairu Sefilianu (opozicinės grupės „Steigiamasis parlamentas“, kurios sekėjai paėmė įkaitus, lyderiu) ir jis pasiūlė vieną įkaitą paleisti. Mes paleidome policininką, kuris serga. Jis serga alergija“, – vietos žiniasklaidai sakė tos ginkluotos grupės narys Varužanas Avetisianas.

„Mes esame pasirengę priešintis galimam policijos (surengtam) pastato šturmui“, – sakė jis.

V. Avetisianas taip pat sakė, kad jų reikalavimai nepasikeitė: Ž. Sefiliano paleidimas, Armėnijos prezidento Seržo Sargsiano atsistatydinimas ir naujos vyriausybės suformavimas.

Ginkluota grupė policijos pastatą užėmė sekmadienį auštant, su tikslu išvaduoti Ž. Sefilianą, kuris yra areštuotas dėl neteisėto ginklų įsigijimo ir laikymo. Užimant pastatą vienas policininkas žuvo, o dar keturi buvo sužeisti.

Grupė laiko įkaitais penkis policininkus, tarp jų – Armėnijos policijos vado pavaduotoją generolą majorą Vardaną Egiazarianą ir Jerevano policijos viršininko pavaduotoją pulkininką Valerį Osipianą.

Ž. Sefilianas buvo sulaikytas birželio 20 dieną. Tyrimo metu paaiškėjo, kad jis su grupe asmenų suplanavo pasitelkiant ginkluotas grupuotes užgrobti pastatus ir telekomunikacijos priemones, tarp jų – Jerevano televizijos bokštą.

Tyrimo duomenimis, grupės nariai nusikalstamus veiksmus planavo vykdyti balandžio mėnesį padidėjus įtampai Kalnų Karabacho konflikto zonoje.

Įnirtingas vyriausybės kritikas Ž. Sefilianas buvo areštuotas ir 2006 metais, dėl raginimų „smurtiniu būdu nuversti vyriausybę“, ir kalėjime atsėdėjo pusantrų metų. Jis buvo paleistas 2008-aisiais.

Pernai Ž. Sefilianas ir keli jo šalininkai vėl buvo areštuoti dėl įtarimų rengiant perversmą, tačiau tada jie buvo greit paleisti.


Šiame straipsnyje: Jerevanasįkaitaspaleidimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių