Pereiti į pagrindinį turinį

Jeruzalės Al Aksos mečetės komplekse palestiniečiai susirėmė su policija

2014-09-24 13:50
AFP-BNS inf.
AFP nuotr.

Jeruzalės Al Aksos mečetės komplekse trečiadienį kilo policijos ir palestiniečių susirėmimai, pastariesiems protestuojant prieš žydų lankymąsi šioje šventovėje žydų Naujųjų metų išvakarėse, pranešė policijos pareigūnai.

Policijos atstovė Luba Samri naujienų agentūrai AFP sakė, kad palestiniečių jaunuoliai svaidė akmenis ir butelius su padegamuoju skysčiu į policijos pareigūnus, „suvariusius riaušininkus į Al Aksos mečetę“, ir kelis iš jų sužeidė.

Senamiestis aidėjo nuo garsinių granatų, policijai uždarius prieigas prie jo širdyje esančios aikštės, kad neramumai neišplistų už jos ribų.

Susirėmimus, kaip manoma, išprovokavo rytinis grupės žydų apsilankymas mečetės komplekse, prieš dviejų dienų Roš Hašanos šventę, kuri prasideda trečiadienį po saulėlydžio.

Pasak pareigūnės, trečiadienio rytą komplekse apsilankė 402 ne musulmonų tikėjimo asmenys, 90 iš jų buvo Izraelio žydai.

Du iš jų buvo suimti dėl įsakymo, draudžiančio žydams melstis šioje vietoje, nepaisymo, sakė policijos atstovė.

Prie mečetės komplekso policijos pareigūnai metė kelias garsines granatas į nedidelę grupelę palestiniečių, kurie buriavosi prie Liūto vartų, vieno iš įėjimo į senamiestį.

Vienas policininkas sužeistas per peštynes. Iš viso per susirėmimus buvo sužeisti penki pareigūnai, vienas iš jų gana sunkios būklės, sakė L.Samri.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų