Pereiti į pagrindinį turinį

JT gavo informacijos, kad per susirėmimus Pietų Sudane žuvo iki 500 žmonių

2013-12-18 07:49
Reuters nuotr.

Jungtinės Tautos (JT) antradienį iš šaltinių Pietų Sudane gavo pranešimų, kad per naujausią smurto bangą žuvo 400-500 žmonių, o dar iki 800 buvo sužeisti, tuo tarpu vyriausybė paskelbė areštavusi 10 politikų ryšium su „sužlugdytu perversmu“.

„Dvi ligoninės pranešė apie 400-500 žuvusiųjų ir apie (iki) 800 sužeistųjų“, - Niujorke sakė vienas diplomatas, kuris nesutiko skelbti savo pavardės. Jis pacitavo skaičius, kuriuos per 15 narių Saugumo Tarybos posėdį už uždarų durų pateikė JT taikos palaikymo operacijų vadovas Herve Ladsous (Hervė Ladsu).

Kitas diplomatas patvirtino H.Ladsous komentarus ir pridūrė, kad JT negali patikrinti šių skaičių.

Džubos vyriausybė paskelbė areštavusi 10 svarbių politinių figūrų ir ieškanti savo buvusio viceprezidento, kurį kaltina vadovavus nesėkmingam perversmui šios naftą išgaunančios valstybės sostinėje, kur šaudymas girdėjosi antrą dieną.

Tų areštuotų asmenų, tarp kurių yra buvęs finansų ministras Kosti Manibe (Kostis Manibė), reikšmingumas akcentuoja susiskaldymo mastą naujausioje Afrikos valstybėje, praėjus mažiau nei pustrečių metų po atsiskyrimo nuo Sudano.

Prezidentas Salva Kiiras (Salva Kiras), vilkėdamas karinę uniformą, pirmadienį per televiziją sakė, kad buvusiam viceprezidentui Riekui Macharui (Rikui Mačarui), kurį jis atleido liepos mėnesį, ištikimos pajėgos bandydamos užgrobti valdžią atakavo vieną armijos bazę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų