Pereiti į pagrindinį turinį

Kinija dėl moters nužudymo įvykdė mirties bausmę uždraustos sektos nariams

2015-02-02 11:10
AP-BNS inf.
Reuters nuotr.

Kinija įvykdė mirties bausmę tėvui ir dukrai, kurie greito maisto restorane „McDonald's“ užpuolė ir nužudė moterį, atsisakiusią tapti jų uždraustos religinės grupės nare, pirmadienį pranešė teismas.

Zhang Fan (Džang Fan) ir jos tėvui Zhang Lidongui (Džang Lidongui) mirties bausmė buvo įvykdyta, kai Aukščiausiasis Liaudies Teismas patvirtino jiems skirtą nuosprendį, sakoma rytinėje Šandongo provincijoje esančio Jantajaus miesto antrosios instancijos teismo pranešime, kuriame egzekucijos įvykdymo data nenurodoma.

Kaltinamieji buvo nuteisti myriop pernai spalį. Trims kartu su jais dėl šio nužudymo teistoms moterimis buvo skirtos laisvės atėmimo bausmės nuo septynerių metų iki gyvos galvos.

Teismas nurodė, kad ta grupė auką apšaukė „piktąja dvasia“ ir „demonu“, o galiausiai mirtinai ją sumušė per praeitų metų gegužę įvykusį incidentą „McDonald's“ restorane.

Moteris atsisakė duoti savo telefono numerį sektantams, verbavusiems naujus narius į „Galingiausiosios dvasios“ grupę, kurią Kinija laiko neteisėtu kultu. Ta sekta, nusistačiusi prieš šalies komunistinį režimą, skelbia, kad Jėzus yra prisikėlęs kaip kinė.

Kinijos Aukščiausiasis Liaudies teismas peržiūri ir tvirtina visus žemesnių instancijų teismų skiriamus mirties nuosprendžius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų