Lenkijoje prasiveržus smurtui per angliakasių streiką sužeisti keli žmonės

  • Teksto dydis:

Lenkijos pietvakariuose antradienio vakarą keli žmonės buvo sužeisti per protestuotojų ir policijos susirėmimus, prasiveržus smurtui per angliakasių streiką, kurį palaiko žemdirbiai, blokuojantys kai kuriuos kelius, pranešė pareigūnai ir profsąjungos.

Pasak policijos, keli šimtai kalnakasių, prie kurių prisidėjo daug agresyviai nusiteikusių ultranacionalistų ir futbolo aistruolių, susirinko protestuoti prieš anglių kasybos įmonės „Jastrzebska Spolka Weglowa“ (JSW) būstinės Jastšembo Zdrujaus mieste Silezijos vaivadijoje. Apie 18 val. 30 min. vietos (19 val. 30 min. Lietuvos) laiku protestuotojai mėgino šturmuoti pastatą, o policija atsakė šaudydama guminėmis kulkomis bei leisdama ašarines dujas.

Kaip nurodoma streikuojančių kalnakasių profsąjungos tinklalapyje, per tuos susirėmimus, kurių metu demonstrantai mėtė į policiją ir pastatą petardas, dūminius užtaisus ir metalinių varžtų prikaišiotas sniego gniūžtes, buvo sužeisti keli žmonės. Tuo tarpu televizija TVN24 citavo policijos atstovą Andrzejų Gaską (Andžejų Gonską), kuris sakė, kad pareigūnai suėmė dešimt protestuotojų, kurių amžius – 20–30 metų, o mažiausiai vienas demonstrantas buvo sužeistas.

Kalnakasių profsąjunga atsiribojo nuo šių riaušių.

JSW kalnakasiai streikuoja nuo praeito trečiadienio, protestuodami prieš bendrovės planuojamas griežto taupymo priemones.

Juos palaiko lenkų ūkininkai, kurie piktinasi padėtimi šalies žemės ūkyje ir anksčiau antradienį blokavo kai kuriuos kelius, tarp jų automagistralę A1.

Lenkijos premjerė Ewa Kopacz (Eva Kopač) pareiškė, kad ūkininkų protestai yra „atitrūkę nuo tikrovės“ ir tvirtino, kad ūkininkai privalo patys pasirūpinti patiriamų nuostolių kompensavimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių