Pereiti į pagrindinį turinį

M. Laurinavičius: Kijeve vyksta karas

2014-02-20 13:27
J.Tymošenko kviečia V.Janukovičių į dvikovą
J.Tymošenko kviečia V.Janukovičių į dvikovą / "Reuters" nuotr.

Pasak politikos apžvalgininko Mariaus Laurinavičiaus, nepaisant sąlyginės ramybės Kijevo Maidane, įtampa Ukrainos sostinėje tik auga. Pasak jo, konfliktas Kijeve jau panašesnis ne į riaušes, o į karą, o smurtą gali nutraukti tik prezidento Viktoro Janukovyčiaus atsistatydinimas.

Dalis Maidano protestuotojų planuoja 15 val. pulti evakuotą šalies parlamentą.

„Tą ginkluotą jėgą, kuri kovoja protestuotojų pusėje, aš vadinčiau jau armija“, – LRT televizijoje sakė M. Laurinavičius, tačiau pridūrė, kad tai nėra profesionali armija.

Pasak jo, neabejotina, kad kovinius ginklus naudoja ir protestuotojai, tačiau pabrėžė, kad tik po to, kai šaudyti pradėjo valdžios pajėgos.

Jo teigimu, Rados evakuacija rodo rimtą jos užėmimo grėsmę nepaisant to, kad ją saugančios pajėgos yra gausios ir gerai ginkluotos.

„Užėmimo grėsmė yra tokia, kad jau reikėjo evakuoti darbuotojus ir deputatus. (...) Jeigu jinai [protestuotojų armija] prasiveržė, reiškia, ten kažkas vyksta viduje“, – sakė M. Laurinavičius.

„Espreso TV“ praneša, kad į Kijevą vykta traukinys su 40 vagonų kareivių. Trečiadienį buvo oficialiai pranešta, kad į Kijevą bus siunčiami desantininkai.

M. Laurinavičiaus nuomone, nepaisant to, kad šalyje nėra įvesta nepaprastoji padėtis, situacija Kijeve jau peraugo į „karą“.

„Nereikėtų per daug kreipti dėmesio, kaip šiuo metu pagal Ukrainos konstitucinę sąrangą turėtų būti elgiamasi. Pakartosiu, kad šiuo metu vyksta karas, o karo metu, deja, įstatymai nueina į antrą planą“, – sakė M. Laurinavičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų