Pereiti į pagrindinį turinį

Makedonijoje per protestą dėl paauglio nužudymo nukentėjo 6 policininkai

2014-05-21 06:53
AFP nuotr.

Makedonijos sostinėje antradienį per taikų protestą dėl makedono paauglio nužudymo prasiveržus smurtui, buvo sužeisti šeši policininkai ir sulaikyti 27 žmonės, pranešė policijos atstovas spaudai.

Neramumai prasidėjo, kai policija panaudojo ašarines dujas, kad sutrukdytų keliems šimtams jaunų etninių makedonų, kurie tvirtino, kad minėto paauglio nužudymas buvo etniškai motyvuotas, patekti į etninių albanų gyvenvietę, žurnalistams sakė Ivanas Kotevskis.

Protestai kilo po to, kai pirmadienį abiturientą Angelą Petkovskį nudūrė etninis albanas paauglys, kuris, kaip teigiama, mėgino pavogti jo dviratį. Žudikas buvo sulaikytas, nurodė policija.

Pikti protestuotojai apmėtė akmenimis policijos pareigūnus ir jų automobilius. Per neramumus nukentėjo šeši policininkai, sakė I.Kotevskis, pridūręs, jog tvarka buvo greitai atkurta, kai pareigūnai sulaikė 27 asmenis, daugiausia jaunuolius.

Buvusios Jugoslavijos respublikoje santykius tarp dviejų etninių bendruomenių temdo pavieniai smurto proveržiai, kurių vis dar pasitaiko po 2001 metais septynis mėnesius trukusio konflikto tarp vyriausybės pajėgų ir etninių albanų sukilėlių.

Pagal 2001 metų rugpjūtį pasirašytą taikos susitarimą etniniams albanams buvo suteikta daugiau teisių.

Makedonijoje gyvena 2 mln. žmonių, iš kurių apie 25 proc. yra etniniai albanai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų