Malaizijos gelbėtojai rado prieš dvi savaites džiunglėse pasiklydusį australą

  • Teksto dydis:

Australas žygeivis, prieš dvi savaites pasiklydęs atokiuose Malaizijos atogrąžų miškuose, antradienį buvo surastas gelbėtojų ir nugabentas į ligoninę, pranešė policija.

26 metų Andrew Gaskellas (Endrius Gaskelas) spalio 20 dieną vienas atvyko į Mulu nacionalinį parką, esantį kalnuotos Borneo salos pirmykščių atogrąžų miškų glūdumoje.

A.Gaskellas pasiklydo, kai leidosi į žygį nepaisydamas parko taisyklių, įpareigojančių lankytojus pasisamdyti gidą, naujienų agentūrai AFP telefonu sakė rajono policijos vadovaujantis pareigūnas Gabrielis Marudi (Gabrielis Marudis).

Tačiau jis buvo rastas antradienio popietę po beveik savaitę trukusių paieškų džiunglėse. Dingusiojo ieškojo apie 40 gelbėtojų.

A.Gaskellas buvo sulysęs, nusilpęs ir susižeidęs koją, todėl sraigtasparnis jį nuskraidino į Miri miestą, kur, kaip tikimasi, vyras atsigaus, nurodė G.Marudi.

„Jam labai pasisekė, kad po tokio ilgo laiko radome jį gyvą“, – sakė G.Marudi ir pridūrė, neturįs daugiau informacijos, kaip A.Gaskellas išgyveno.

Mulu nacionalinis parkas yra įtrauktas į UNESCO pasaulinio paveldo sąrašą. Ši vieta garsėja vienais didžiausių urvų pasaulyje, įspūdingomis karstinių procesų išraižytomis kalkakmenio smailėmis ir tankiomis džiunglėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių