Pereiti į pagrindinį turinį

Meksikoje nužudytas generolas ir jo žmona

2014-11-04 07:53
AFP-BNS inf.
Reuters nuotr.

Ginkluoti užpuolikai nušovė vieną Meksikos generolą, pasiųstą pažaboti smurto šiaurinėje valstijoje, kurioje įsitvirtinę narkotikų kontrabandininkų karteliai, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Generolas Ricardo Cesaras Nino Villarrealas (Rikardas Sesaras Ninjas Viljarealas) ir jo žmona buvo nužudyti šeštadienį, kai važiavo automobiliu prie Valjesiljo miestelio šiaurinėje Nuevo Leono valstijoje.

Tačiau jų dviejų durų automobilis ir kūnai buvo rasti tik sekmadienį pro šalį važiavusių žmonių kelyje tarp Monterėjaus ir Nuevo Laredo miestų, nurodė saugumo pajėgų grupė kaimyninėje Tamaulipaso valstijoje.

Nusikaltimo vietoje buvo rasta per 100 didelio kalibro šovinių tūtelių, pridūrė pareigūnai.

R.C.Nino Villarrealas buvo vienas iš keturių kariškių, gegužę pasiųstų federalinės vyriausybės pažaboti smurto Tamaulipase.

Šis generolas vadovavo šiaurinei zonai, į kurią patenka Nuevo Laredo miestas, besiribojantis su Teksasu. Tame mieste vyko nuožmios kovos tarp nusikalstamų gaujų, besivaržančių dėl pelningų narkotikų kontrabandos kelių kontrolės.

„Tamaulipaso vyriausybė smerkia ir giliai apgailestauja dėl generolo Ricardo Cesario Nino Villarrealo ir jo žmonos mirties“, – sakoma valstijos saugumo koordinavimo grupės pranešime.

Nuevo Leono vyriausiasis prokuroras Adrianas de la Garza (Adrianas de la Garsa) anksčiau sakė, kad pareigūnai tikrina, ar generolas buvo viena iš aukų. Tačiau Tamaulipaso pareigūnai sakė, kad Nuevo Leono prokurorai patvirtino nužudyto kariškio tapatybę.

A.de la Garza sakė, kad generolas paprastai važiuodavo šarvuotu automobiliu su apsauga, tačiau šio nusikaltimo auka buvo neginkluota ir važiavo civiline mašina.

R.C.Nino Villarealas liko gyvas per ankstesnį pasikėsinimą spalio 9 dieną, kai nežinomi užpuolikai apšaudė jo šarvuotą automobilį Linareso mieste, taip pat esančiame Nuevo Leono valstijoje.

Prieš jį paskiriant į Tamaulipasą, R.C.Nino Villarealas vadovavo policijai Nuevo Leono mieste Kadereitoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų