Meksikoje pagrobtas narkotikų barono sūnus

  • Teksto dydis:

Meksikos narkotikų barono Joaquino Guzmano (Choakino Gusmano), pravarde „El Chapo“ (Neūžauga), sūnus buvo pagrobtas kartu su grupe kitų žmonių iš vieno baro kurortiniame mieste Puerto Valjartoje, antradienį patvirtino pareigūnai.

Septyni ginkluoti užpuolikai, atvažiavę pikapais, pirmadienį paryčiais įsiveržė į prabangų barą-restoraną ir pagrobė kelis žmones.

Pasak tyrėjų, šis išpuolis veikiausiai buvo surengtas siekiant suvesti sąskaitas tarp besivaržančių narkotikų kontrabandininkų kartelių.

„29 metų Jesus Alfredo Guzmanas Salazaras (Chėsus Alfredas Gusmanas Salasaras) yra Joaquino (Guzmano) Loeros (Choakino Gusmano Loeros) sūnus, tai buvo patvirtinta“, kaip ir faktas, kad jis buvo pagrobtas, per spaudos konferenciją sakė regiono prokuroras Eduardo Almagueras (Eduardas Almageras).

Pasak jo, J.A.Guzmanas Salazaras yra vienas iš keturių asmenų, kurių tapatybė jau nustatyta. Pagrobtųjų buvo iš viso šeši.

Prokuroras pridūrė, kad „įvairios saugumo agentūros“ patvirtino, jog J.A.Guzmanas Salazaras yra „El Chapo“ sūnus.

Jo tėvas, galingo Sinaloa kartelio vadeiva ir vienas liūdniausiai pasaulyje pagarsėjusių narkotikų baronų, dabar yra kalinamas.

Pareigūnai iš pradžių buvo paskelbę, kad per pastarąjį incidentą pagrobti 10–12 žmonių. Kai buvo išanalizuoti apsaugos kamerų įrašai ir apklausti liudininkai, pagrobtųjų skaičius buvo patikslintas.

Anksčiau buvo pranešta, kad vienas iš pagrobtųjų galbūt yra kitas J.Guzmano sūnus Ivanas Guzmanas (Ivanas Gusmanas), pravarde „El Chapito“ (Mažasis Neūžauga).

Pats „El Chapo“ pernai paspruko iš kalėjimo per įspūdingą pabėgimo operaciją, bet buvo vėl sučiuptas sausį.

Dabar jis laikomas griežčiausios apsaugos federaliniame kalėjime šiauriniame Siudad Juarezo (Siudad Chuareso) mieste ir deda pastangas, kad nebūtų išduotas Jungtinėms Valstijoms.

Generalinis prokuroras sakė, kad pagrobimo vietoje – prabangiame restorane „La Leche“ Ramiojo vandenyno pakrantės viešbučių rajone – rasta tik suklastotų tapatybės dokumentų.

Pasak prokurorų, pirminiai duomenys rodo, kad šį pagrobimą organizavo varžovų gauja, vadinama Chalisko naujosios kartos karteliu.

Ši grupuotė iškilo Puerto Valjartoje 2010 metais, kai mirė vietinis Sinaloa kartelio vadeiva Ignacio Coronelas (Ignasijas Koronelas), pravardė „Nacho“ (Načo).

Pastaraisiais mėnesiais ji tapo viena galingiausių narkomafijos gaujų smurto krečiamoje Meksikoje ir surengė virtinę įžūlių išpuolių bei pasalų.


Šiame straipsnyje: MeksikanarkotikaiEl Chapo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių